Сладкоанализа
Венета Ушева и Богомил Николов за вкусните и трудните моменти на Cakey Bakey
Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.
Когато Венета Ушева и съпругът й Богомил Николов се връщат в България след няколко години в САЩ, Венета взема решение да превърне готвенето от хоби в професия. Съпругът й я подкрепя. "Моята идея бе да правя сладости, каквито бих искала да ядем не само ние, но и детето ни. Давам си сметка, че не съм знаела с какво се захващам. Бизнесът със сладки и печива не е като да направиш торта у дома за десетина приятели, които ти повтарят колко е страхотна", разказва собственичката на сладкарници Cakey Bakey, които вече са три в София. Ушева е една от тези, които рискуват и променят професионалното си развитие. По образование е психолог, член на Българското дружество по психодрама и групова терапия. Работила е и като медицинска сестра в "Пирогов". Общото между двете професии по думите й е, че са натоварващи емоционално заради срещите с човешки неволи.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
15 коментара
Кат' смени маслото с палмово , млякото и яйцата с такива на прах и ще почне да пИчели ...
готини са им нещата
Mnogo sa dobri! Bravo i pozdravi ot Vienna
Грантаджийска цензура,пробвай е след това давай заключения...има и баница и пържени филии(събота и неделя само в една от сладкарниците)....но явно за такива,като теб наименованието трябва да е по-просто-1,2 или 3 например
До коментар [#8] от " Грантаджийска цензура ": Какво има в традиционната българска сладкарница??! Боза с 20 Е-та и срок на годност до пенсионирането ти, скалички от остатъци или толумбички с толкова захар, че да не можеш да го ядеш. По принцип си написал, че знаеш за кой се пише, а после, че си гледал в сайта...Не стана ясно в кой сериал си ти, може би в някакъв руски, защото там са най-хубавите сладкарници :-) :-) Палячо....
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.