Сладкоанализа

Венета Ушева и Богомил Николов за вкусните и трудните моменти на Cakey Bakey

Венета Ушева, съсобственик на Cakey Bakey
Венета Ушева, съсобственик на Cakey Bakey    ©  Цветелина Белутова
Венета Ушева, съсобственик на Cakey Bakey
Венета Ушева, съсобственик на Cakey Bakey    ©  Цветелина Белутова
"Мечтите и авантюристичните си идеи материализираме във всякакви вкусотии. Не бълваме продукция на конвейер", казват Венета Ушева и съпругът й Богомил Николов, собственици на веригата Cakey Bakey ("Кейки Бейки") в столицата.

Когато Венета Ушева и съпругът й Богомил Николов се връщат в България след няколко години в САЩ, Венета взема решение да превърне готвенето от хоби в професия. Съпругът й я подкрепя. "Моята идея бе да правя сладости, каквито бих искала да ядем не само ние, но и детето ни. Давам си сметка, че не съм знаела с какво се захващам. Бизнесът със сладки и печива не е като да направиш торта у дома за десетина приятели, които ти повтарят колко е страхотна", разказва собственичката на сладкарници Cakey Bakey, които вече са три в София. Ушева е една от тези, които рискуват и променят професионалното си развитие. По образование е психолог, член на Българското дружество по психодрама и групова терапия. Работила е и като медицинска сестра в "Пирогов". Общото между двете професии по думите й е, че са натоварващи емоционално заради срещите с човешки неволи.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал