От софийския балкон, през Серес до Мюнхен

Георги Христов започва производството на бирата "Айляк" като хоби, но после го превръща в бизнес

"Опитът ми досега ме научи, че парите не са нещо, което пристига сигурно в края на всеки месец. Доходите ми са по-ниски в сравнение с предишната ми работа, но това, което правя, ми е много по-интересно", споделя Георги Христов
"Опитът ми досега ме научи, че парите не са нещо, което пристига сигурно в края на всеки месец. Доходите ми са по-ниски в сравнение с предишната ми работа, но това, което правя, ми е много по-интересно", споделя Георги Христов
"Опитът ми досега ме научи, че парите не са нещо, което пристига сигурно в края на всеки месец. Доходите ми са по-ниски в сравнение с предишната ми работа, но това, което правя, ми е много по-интересно", споделя Георги Христов    ©  Цветелина Белутова
"Опитът ми досега ме научи, че парите не са нещо, което пристига сигурно в края на всеки месец. Доходите ми са по-ниски в сравнение с предишната ми работа, но това, което правя, ми е много по-интересно", споделя Георги Христов    ©  Цветелина Белутова
Досега бирата се бутилира в Гърция, но през ноември производството ще се премести в Германия, а после и в софийска фабрика.

За производството в България ще са нужни 500 хил. евро, част налични, другите - от кредит.

Създателят на занаятчийската (крафт) бира "Айляк" Георги Христов избира името на продукта, защото носи усещане за свобода. В бизнеса навлиза случайно, но три години след началото, което поставил на софийския си балкон, е готов да рискува с производство в Германия и в София.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове