Триото зад сиренето от кашу
Година след индустриалното производство продуктът вече се предлага във всички големи градове в страна, а компанията излиза на печалба


Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.
Твърди се, че за първи път древногръцкият лекар Хипократ описва състояние, при което след консумацията на мляко пациентите се оплакват от стомашно разтройство и кожни проблеми. Непоносимостта към лактозата в млечните продукти е проблем за мнозина, а напоследък и все по-често срещан.
"Това обаче не е присъда и не трябва да бъде наказание", убедени са Николай Тодоров, Стиляна Тодорова и Мария Димитрова - създатели и производители на мекото "сирене" от кашу "Делишу" (Delishu). Продуктът съдържа закваска на растителна основа с живи пробиотични бактерии (с вече подадена заявка за патент), сурово кашу, нехидрогенирано био кокосово масло, хималайска сол. И една година след като започват да го произвеждат индустриално, сиренето вече се предлага във всички големи градове в страна, а компанията излиза на печалба.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
11 коментара
По принцип съм скептична към подобни заместители на сиренето от нещо си, но всичко е въпрос на вкус, щом има хора, на които им харесва...
Като прочетох, че включва баш хималайска сол, а не обикновена и нещо ми прозвуча твърде претенциозно.
Както и да е, има хора, на които такива неща им звучат "тренди" и си мислят, че е връх на сладоледа да ядеш (и най-вече да разправяш, че ядеш само био). Правилна е идеята да вземаш парите на желаещите, да си платят скъпо и прескъпо прищевките. Браво на производителите.
Браво младежи, ферментирайте всичко, та белким накрая да втаса и държавата..
1. Трудно е да заместиш истинското с декларирано "менте"
2. В Испания лекарите препоръчват на населението, независимо от възрастта, всеки ден да се пие прясно пълномаслено мляко.
3. И българите са доказали приноса на сиренето от мляко в диетата.
Сиренето е отлично, казвам го от собствен опит тъй като съм дългогодишен клиент! Има вкус на истинско сирене, с в същото време е и много полезно....
създателите му имаха веган ресторант, в който съм яла най-вкусния миш-маш направен с това сирене :)
До коментар [#4] от "speedy_gonsales":
А яйцата с какво ги заместваха, с пуканки?
"6-6.50 лева за опаковка от 100 грама." - 60-65 лв килото! Много е далеч от сиренето поне по тоя показател. Явно за това наблягат в името на това, че е деликатес.
Продуктът може да е вкусен, но не бих консумирал подобен боклук независимо от био, еко претенциите. За това пък бизнес идеята е добра, защо пък да не се възползват от страховете и маниите на глупаците.
Няма как да не е толкова скъпо, предвид, че е на основата на скъпи ядки. Ако беше на основата на фъстъци щеше да струва 25 лева, но може би никой нямаше да го иска... и все пак това е един "продукт за мазане"...
Колкото до инвеститора... защо не опитат за излязат на БФБ? Като гледам какъв глад за акции има...
В последно време да печелиш от страховете на хората става все по-доходно.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.