Триото зад сиренето от кашу

Година след индустриалното производство продуктът вече се предлага във всички големи градове в страна, а компанията излиза на печалба

Николай Тодоров, Мария Димитрова и Стиляна Тодорова са амбицирани марката "Делишу" да стане разпознаваема и в Европа
Николай Тодоров, Мария Димитрова и Стиляна Тодорова са амбицирани марката "Делишу" да стане разпознаваема и в Европа    ©  Цветелина Белутова
Николай Тодоров, Мария Димитрова и Стиляна Тодорова са амбицирани марката "Делишу" да стане разпознаваема и в Европа
Николай Тодоров, Мария Димитрова и Стиляна Тодорова са амбицирани марката "Делишу" да стане разпознаваема и в Европа    ©  Цветелина Белутова

Твърди се, че за първи път древногръцкият лекар Хипократ описва състояние, при което след консумацията на мляко пациентите се оплакват от стомашно разтройство и кожни проблеми. Непоносимостта към лактозата в млечните продукти е проблем за мнозина, а напоследък и все по-често срещан.

"Това обаче не е присъда и не трябва да бъде наказание", убедени са Николай Тодоров, Стиляна Тодорова и Мария Димитрова - създатели и производители на мекото "сирене" от кашу "Делишу" (Delishu). Продуктът съдържа закваска на растителна основа с живи пробиотични бактерии (с вече подадена заявка за патент), сурово кашу, нехидрогенирано био кокосово масло, хималайска сол. И една година след като започват да го произвеждат индустриално, сиренето вече се предлага във всички големи градове в страна, а компанията излиза на печалба.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал