Семейството с каменната мелница

"Екосем" произвежда 21 вида брашна, а най-новото им предложение е полезната вафла "Лимецка"

Стефан Дечев и Мирослав Петков решават да превърнат семейната любов към земята в нов бизнес
Стефан Дечев и Мирослав Петков решават да превърнат семейната любов към земята в нов бизнес
Стефан Дечев и Мирослав Петков решават да превърнат семейната любов към земята в нов бизнес    ©  Надежда Чипева
Стефан Дечев и Мирослав Петков решават да превърнат семейната любов към земята в нов бизнес    ©  Надежда Чипева
Продуктите им се продават в стотици магазини в цялата страна, включително големи вериги, а оборотът им за 2017 г. се удвоява.

В сърцето на Дунавската равнина бащата на Стефан Дечев вече 30 години отглежда различни сортове зърнени култури. Работата му се оказва вдъхновение за сина му и роднината им Мирослав Петков, които решават да направят собствено производство и да дадат началото на нов семеен бизнес - производство на брашно. Специалното в случая е, че избират да го направят на каменна мелница, която по думите им е вероятно единствената в страната, а предимството й е, че при смилането се запазват витамините и минералите на зърното. Пакетирано ръчно с помощта на цялото семейство, брашното става полезна алтернатива за много хора, а вече влиза и в състава на новото им сладко изкушение - вафла "Лимецка".


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    jea38307395 avatar :-|
    jea38307395
    • + 1

    Да се знае, че една от причините (не единствената) за проблемите със зъбите на средовековното население е меленето с каменни мелници, които отделят в брашното фин пясък, който при дъвкането разрушава емайла на зъбите.

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал