Семейството с каменната мелница
"Екосем" произвежда 21 вида брашна, а най-новото им предложение е полезната вафла "Лимецка"


Анина Сантова

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
В сърцето на Дунавската равнина бащата на Стефан Дечев вече 30 години отглежда различни сортове зърнени култури. Работата му се оказва вдъхновение за сина му и роднината им Мирослав Петков, които решават да направят собствено производство и да дадат началото на нов семеен бизнес - производство на брашно. Специалното в случая е, че избират да го направят на каменна мелница, която по думите им е вероятно единствената в страната, а предимството й е, че при смилането се запазват витамините и минералите на зърното. Пакетирано ръчно с помощта на цялото семейство, брашното става полезна алтернатива за много хора, а вече влиза и в състава на новото им сладко изкушение - вафла "Лимецка".
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Вече съм абонат Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
1 коментар
Да се знае, че една от причините (не единствената) за проблемите със зъбите на средовековното население е меленето с каменни мелници, които отделят в брашното фин пясък, който при дъвкането разрушава емайла на зъбите.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.
Вход