Лаборатория за вкусове и пици

Заведението за бързо хранене Pizza Lab има вече осем обекта в страната и планове за мащабно разрастване в бъдеще

"Изборът на локация беше една от най-трудните стъпки", коментира изпълнителният директор Кристиан Велев
"Изборът на локация беше една от най-трудните стъпки", коментира изпълнителният директор Кристиан Велев
"Изборът на локация беше една от най-трудните стъпки", коментира изпълнителният директор Кристиан Велев    ©  Цветелина Белутова
"Изборът на локация беше една от най-трудните стъпки", коментира изпълнителният директор Кристиан Велев    ©  Цветелина Белутова
Темата накратко
  • Основателят на заведението за бързо хранене Pizza Lab Кристиан Велев влиза в нова ниша, основана на въображението на клиента.
  • През 2015 г. той създава фирмата "Фили вайб", а впоследствие открива първото от вече осем заведения за бързо хранене Pizza Lab.
  • Приходите на Pizza Lab за година растат с цели 75% до 3.37 млн. лв. през 2017 г., но компанията още е на малка загуба.

Подобно на всички други забързани европейски градове, в София концепцията за хранене "на крак" е отдавна наложена, а сред най-популярните образци са пиците на парче. Тук установената практика е, че всичко е предварително готово, а изборът – относително ограничен. Ако искате конкретни добавки, в повечето случаи трябва да се насочите към най-близкия ресторант и да заделите поне час от времето си.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал