Сготвено под вакуум

Клиенти на 11 Meats вече са над 300 хотели и заведения и над 40 търговски обекта

Йонко Дяков (вляво) и Михаил Николов имат дълъг стаж като професионални готвачи, преди да започнат собствен бизнес
Йонко Дяков (вляво) и Михаил Николов имат дълъг стаж като професионални готвачи, преди да започнат собствен бизнес    ©  Цветелина Белутова
Йонко Дяков (вляво) и Михаил Николов имат дълъг стаж като професионални готвачи, преди да започнат собствен бизнес
Йонко Дяков (вляво) и Михаил Николов имат дълъг стаж като професионални готвачи, преди да започнат собствен бизнес    ©  Цветелина Белутова

В средата на 70-те години френският топ готвач Жорж Пралюс приготвя гъши дроб във вакуумиран пакет и установява, че дробът има по-нежен вкус и консистенция. Смята се, че Пралюс поставя началото на метода за вакуумно готвене sous-vide ("су вид" - "под вакуум"). От три години и половина по тази технология работят и българите Михаил Николов и Йонко Дяков. Те предлагат различни видове су вид меса, които се продават с марката 11 Meats. Партньорите имат претенции, че са единствени производители на този вид продукти не само в България, но и на Балканите.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал