Сготвено под вакуум

Клиенти на 11 Meats вече са над 300 хотели и заведения и над 40 търговски обекта

Йонко Дяков (вляво) и Михаил Николов имат дълъг стаж като професионални готвачи, преди да започнат собствен бизнес
Йонко Дяков (вляво) и Михаил Николов имат дълъг стаж като професионални готвачи, преди да започнат собствен бизнес
Йонко Дяков (вляво) и Михаил Николов имат дълъг стаж като професионални готвачи, преди да започнат собствен бизнес    ©  Цветелина Белутова
Йонко Дяков (вляво) и Михаил Николов имат дълъг стаж като професионални готвачи, преди да започнат собствен бизнес    ©  Цветелина Белутова
Бюлетин Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

В средата на 70-те години френският топ готвач Жорж Пралюс приготвя гъши дроб във вакуумиран пакет и установява, че дробът има по-нежен вкус и консистенция. Смята се, че Пралюс поставя началото на метода за вакуумно готвене sous-vide ("су вид" - "под вакуум"). От три години и половина по тази технология работят и българите Михаил Николов и Йонко Дяков. Те предлагат различни видове су вид меса, които се продават с марката 11 Meats. Партньорите имат претенции, че са единствени производители на този вид продукти не само в България, но и на Балканите.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

Все още няма коментари
Нов коментар