Любимата пица на София

Успехът на малката пицария Franco’s в центъра на града се крие в качествените продукти, добрата цена и бързото обслужване

Качествена, бърза и на добра цена - такава е хубавата пица според собственика на Franco's Ивайло Арангелов
Качествена, бърза и на добра цена - такава е хубавата пица според собственика на Franco's Ивайло Арангелов
Качествена, бърза и на добра цена - такава е хубавата пица според собственика на Franco's Ивайло Арангелов    ©  Цветелина Белутова
Качествена, бърза и на добра цена - такава е хубавата пица според собственика на Franco's Ивайло Арангелов    ©  Цветелина Белутова
Бюлетин Ритейл Ритейл

Всяка седмица получавайте най-важното и интересно от ритейл сектора във вашата поща

Модерният гурме свят днес е особено вълнуващ, разнообразен и иновативен, но има семпли ястия, които със своята гениална простота вероятно ще останат вечно актуални. И пицата е едно от тях. Тя е сред най-популярните и най-комфортни храни в света и има ентусиасти, готови да чакат за място в любимата си пицария.

В София като цяло много малко заведения могат да се похвалят с опашки пред вратите си. На централната улица "Хан Аспарух" 37 обаче редицата чакащи хора вечер е нормална гледка. Тук се намира малката софийска пицария Franco's, която за три години се превърна в любимо място и на местните, и на туристите.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
7 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    maddrum avatar :-|
    maddrum
    • - 4
    • + 3

    Ценител съм на пиците, даже специално съм ходил в Неапол и аз .... ТОВА е най-яката пица въобще, която съм ял. Винаги е на ниво.
    Но за съжаление, места все по-трудно се намират, та все по-рядко ми се случва да я посещавам :(

    Нередност?
  • 2
    grigoo avatar :-|
    grigoo
    • - 2
    • + 1

    Добре че написахте статия, че да чуя за тая велика пицария, но едва ли ще я посетя ...

    Нередност?
  • 3
    tulsa avatar :-|
    тулса
    • - 1

    Жалко. Ясно, че е целен определен рекламен ефект, но трудът на госпожица Коджаиванова ще си остане малко...неополозотворен, без съществен ефект тук.
    Ако беше публикувано в малко екстравагантната рубрика на Дневник за за ястия от вида...лАлАпоп пъдпъдък:), може би ефектът щеше да е по-силен.
    Успех за господин Арангелов в бизнеса и за журналистката.

    Нередност?
  • 4
    tgb1576526227633074 avatar :-|
    Aleksandar Kostov
    • - 1
    • + 2

    И как с 350 бона год.оборот ,което е около 1000 лв на ден се плаща ,ток ,наем и поне 6-7 надникна,ако бачкат 2 на 2... А господа журналисти от в.Капитал?....то може и да може да пиците по 7-9 лв. със сигурност няма да стават за ядене

    Нередност?
  • 5
    chilko avatar :-|
    Момчил Карабулев
    • - 2
    • + 1

    Пицарията наистина е чудесна, а опашката от чакащи - напълно оправдана. Веднъж съм ходил, но всичко беше на ниво.

    Нередност?
  • 6
    syq39620164 avatar :-|
    syq39620164
    • - 1
    • + 3

    Пицата е добра. Като всяка друга пица изпечена на пещ и приготвена с пресни продукти. Истината е, че в София има немалко места, на които може да хапнеш много по-вкусна пица, но не за 8-10 лв. Нека не ги изброявам, за да не отклоня вниманието от това, което ще напиша по-долу.

    Радвам се, че прочетох това интервю, което обясни донякъде откъде собственикът е почерпил "вдъхновение". Във всяко едно силно туристическо място по света се прилагат редица, отвратителни за мен, евтини търговски практики и за съжаление в централната част на София се срещат все по-често такива.

    Прословутите опашки от хора пред пицарията са напълно умишлено търсен ефект от страна на собствениците под изпълнението на крайно арогантния персонал. При празни маси вътре на хората отвън се казва, че трябва да изчакат 10-15 минути, докато се освободи маса, а тези свободните, ами те са резервирани. Хора чакат отвън, минават други, спират се, някой се присъединяват. Редица чакащи двойки се отказват след като преди тях настаняват "тройки" дошли по-късно, изпускат се псувни, персоналът се подсмихва. Предлага се да се вземе пица за вкъщи. Ама разбира се, чужденците го обичат това - пица за 5 евро, мога да я ям и на крак, все пак е хитова пицария в няколко приложения. Масите вътре продължават да стоят празни. Настаняват се контролирано хора, хем да се тушира напрежението отвън, хем да има опашка, хем и пицата да върви.

    Всъщност хората седнали вътре не бързат да стават, именно заради това персоналът почти на всички маси казва, че има резервация от еди кога си, затова - яжте и ставайте. Ставате, отвън чакат хора, резервацията не се взема, масите стоят празни.

    Драги ми бизнесмени, ресторантьори и мениджъри - това може да е вървяло в Банско, може да върви известно време и в централната част на София, но ако продължавате да предлагате нищо повече от добра "бърза" пица за 10 лева с отвратителен персонал и подход - скоро няма да ви има. Успех не ви пожелавам, дано си вземете поука, но дори да е така аз няма да го разбера по обясними причини.

    Нередност?
  • 7
    eqj171048370 avatar :-|
    Yanewa

    Коментиращият от пост №1 си е загубил времето в Неапол, ако смята че пицата на Франко е като там.
    Франко няма нищо общо с неаполитанска пица. За съжаление у нас все още няма качествена пица. Никъде.
    Много пицарии купиха скъпи италиански фурни, внася се италианско брашно и доматен сос, но никой не си прави труда да научи, че тайната на неаполитанската пица е във втасването на тестото. Това у нас все още никой не го може.
    Единственото изключение до момента е фокачерията на Докторска градина, но те не са нормална пицария, където можеш да вечеряш.

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал