Кулинарният Хогуортс

Кулинарната академия в София HRC Academy обучава професионални готвачи от висок клас от цял свят

Йоана Милева е начело на HRC Academy от малко над година, като през това време е посрещнала 100 курсисти, а 50 са се дипломирали
Йоана Милева е начело на HRC Academy от малко над година, като през това време е посрещнала 100 курсисти, а 50 са се дипломирали
Йоана Милева е начело на HRC Academy от малко над година, като през това време е посрещнала 100 курсисти, а 50 са се дипломирали    ©  Цветелина Белутова
Йоана Милева е начело на HRC Academy от малко над година, като през това време е посрещнала 100 курсисти, а 50 са се дипломирали    ©  Цветелина Белутова

Йоана Милева е директор на най-голямата професионална кулинарна академия в България, но според нея кулинарството е избрало нея, а не тя него. Милева достига до сегашната си позиция случайно, като преди това е работила като мениджър в различни сфери - от недвижими имоти до преводачески агенции. В момента тя управлява обучителна организация, която събира любители на готварството и ги превръща в професионалисти от висок клас, през която са преминали студенти от над 20 различни националности.

HRC Culinary Academy е основана през 2008 г. от международната HRC International, която работи в сферата на подбора и обмена на кадри за хотели и ресторанти. Тукашната й история всъщност започва от Добрич, преди решението да се премести в столицата. Студентите усъвършенстват уменията си по време на двегодишна програма, която съчетава теория с интензивна практическа подготовка.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал