Миньоните на Orsetti

Сладкарниците на Десислава Велчева и Георги Бебечев залагат на качествените продукти и удоволствието от малката хапка

Десислава Велчева и Георги Бебечев отварят първата си сладкарница преди малко повече от шест години
Десислава Велчева и Георги Бебечев отварят първата си сладкарница преди малко повече от шест години
Десислава Велчева и Георги Бебечев отварят първата си сладкарница преди малко повече от шест години    ©  Цветелина Белутова
Десислава Велчева и Георги Бебечев отварят първата си сладкарница преди малко повече от шест години    ©  Цветелина Белутова
Бюлетин Ритейл Ритейл

Всяка седмица получавайте най-важното и интересно от ритейл сектора във вашата поща

Темата накратко
  • Първата пастичерия Orsetti отваря преди шест години на бул. "Дондуков" и предлага италиански сладкиши, направени в България.
  • Десислава Велчева и Георги Бебечев залагат на качествените продукти и удоволствието от малката хапка.
  • Днес сладкарниците вече са две, но предприемачите не целят да създадат верига, за да могат да запазят "домашния уют".

Когато преди малко повече от шест години семейството на Десислава Велчева и Георги Бебечев решава да направи сладкарница за италиански сладкиши на бул. "Дондуков" в София, идеята е донякъде нетрадиционна. Българският клиент е свикнал на големи порции, а това, което Orsetti предлага, са малки хапки, които повече приличат на украшения. Приятната атмосфера и качествените продукти обаче постепенно печелят привърженици и днес те имат и втори обект в столицата. Макар че бизнесът расте - близо три пъти през 2018 г., по-нататъшното разширение е ограничено от желанието им да запазят усещането за домашен уют и контрола върху приготвянето на продуктите и връзката с клиентите.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове