Венсан Гайо, "Гайо шоколад": Доставките на суровини са забавени, надяваме се, че ще можем да продължим да се снабдяваме

Собственикът на занаятчийската работилница за шоколад с едноименната марка пред Капитал

Венсан Гайо: Оставаме оптимисти и очакваме бързо възвръщане към нормалното положение
Венсан Гайо: Оставаме оптимисти и очакваме бързо възвръщане към нормалното положение
Венсан Гайо: Оставаме оптимисти и очакваме бързо възвръщане към нормалното положение    ©  Цветелина Белутова
Венсан Гайо: Оставаме оптимисти и очакваме бързо възвръщане към нормалното положение    ©  Цветелина Белутова
Бюлетин Ритейл Ритейл

Всяка седмица получавайте най-важното и интересно от ритейл сектора във вашата поща

Черният лебед с COVID-19 нахлу в цял свят и удари и гиганти, и млади предприемачи. Потърсихме успешни и растящи компании, които сме описвали през годините, за да премерим размера на промяната, трудностите и решенията. За следващите интервюта във втори пореден брой подбрахме компании с различен профил и продукт. Всички се сблъскват с несигурност, а повечето са с изчезнали приходи.

Семейство Мария и Венсан Гайо са основатели на занаятчийската работилница за шоколад "Гайо". Те стартират бизнеса си през 2011 г. в град Пловдив. Асортиментът на компанията включва около 15 шоколада без консерванти и емулгатори, а сред тях и такива без захар. Компанията произвежда и някои други стоки от какаови зърна. Продуктите с марката "Гайо" са бутикови и се продават в магазините за здравословни и натурални храни, но и в някои конвенционални обекти за бързооборотни стоки. През 2018 г. приходите на "Гайо шоколад" ООД са били 410 хил. лв., а печалбата - 49 хил. лв. Заети в компанията са били 8 души.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал