Quartal за улична храна

Първият street food комплекс в София ще отвори врати в средата на юни с 14 заведения за храни и напитки

Трима от съсобствениците на Quartal, Александър Щерев, Цветан Тодоров и Слави Христов, започват работа по комплекса преди близо две години
Трима от съсобствениците на Quartal, Александър Щерев, Цветан Тодоров и Слави Христов, започват работа по комплекса преди близо две години    ©  Цветелина Белутова
Трима от съсобствениците на Quartal, Александър Щерев, Цветан Тодоров и Слави Христов, започват работа по комплекса преди близо две години
Трима от съсобствениците на Quartal, Александър Щерев, Цветан Тодоров и Слави Христов, започват работа по комплекса преди близо две години    ©  Цветелина Белутова
Темата накратко
  • Първият street food комплекс в София ще отвори врати в средата на юни с 14 заведения за храни и напитки.
  • Основателите Слави Христов и Цветан Тодоров искат да го превърнат и в открито място за събития и концерти.
  • Освен приходите от наем бизнес моделът включва още такси за провеждане на събития, както и процент от оборота.

Уличната храна вече не е просто евтина алтернатива на ресторантите. Тя се превръща и в социално преживяване за местни и туристи, а Street food културата набира популярност и в България. Все по-често се появяват подвижни фургони за храна, а в средата на юни ще бъде факт и първият парк за улична кулинария в София. В Quartal отворят врати 14 обекта с храни и напитки, като кухните им се помещават в метални транспортни контейнери. Организаторите целят да превърнат парка и в място за провеждане събития, концерти и спектакли на открито.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал