Quartal за улична храна
Първият street food комплекс в София ще отвори врати в средата на юни с 14 заведения за храни и напитки


Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.
- Първият street food комплекс в София ще отвори врати в средата на юни с 14 заведения за храни и напитки.
- Основателите Слави Христов и Цветан Тодоров искат да го превърнат и в открито място за събития и концерти.
- Освен приходите от наем бизнес моделът включва още такси за провеждане на събития, както и процент от оборота.
Уличната храна вече не е просто евтина алтернатива на ресторантите. Тя се превръща и в социално преживяване за местни и туристи, а Street food културата набира популярност и в България. Все по-често се появяват подвижни фургони за храна, а в средата на юни ще бъде факт и първият парк за улична кулинария в София. В Quartal отворят врати 14 обекта с храни и напитки, като кухните им се помещават в метални транспортни контейнери. Организаторите целят да превърнат парка и в място за провеждане събития, концерти и спектакли на открито.
Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
Все още няма коментари
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.