Шоколадов бизнес с кауза
Станимира Георгиева от пет години прави ръчни шоколадови бонбони, а колеги са й хора с увреждания


Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.
- Станимира Георгиева създава "Шоколадова къща Станимира" преди пет години след завършен курс в Белгия
- Фабриката за ръчни бонбони работи с хора с увреждания, а приоритет е какви са съставките
- Планът е за откриване и на физически магазин, което да увеличи бизнеса от сегашните 40 хил. лв. годишно
"Основната ни цел е да правим невероятен шоколад. Искаме хората да купуват заради продукта и заради качеството на суровините, а това, че предприятието ни има социален елемент, е просто наш избор." Така Станимира Георгиева обобщава идеята зад създадената преди пет години от нея "Шоколадова къща Станимира", в която през годините колеги са й били различни хора с увреждания. Предисторията на начинанието е любовта й към шоколада, който я отвежда на професионален курс в Белгия. А успехът й сред близки и познати я насърчава да напусне сигурната си работа в банка и да се захване с шоколадовата си страст. Сега, когато шоколатиерницата вече има утвърдени продукти и клиенти, Георгиева планира и следващата стъпка - да отвори физически магазин. Това ще й позволи да запълни капацитета на работилницата и да разшири бизнеса.
Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
1 коментар
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.