И Търново е дал нещо на света - козето сирене с трюфели

Шеф Станимир Радичев патентова комбинацията, която поставя началото на луксозния бранд Du Chef Radichev

"Най-много работа имах във Варна, а в Германия вече се научих на различното. Беше времето след промените, нямаше интернет, нямаше кулинарни школи като сега, всички готвачи бяха от комунизма: готвеха пет манджи и ги готвеха перфектно", разказва Станимир Радичев
"Най-много работа имах във Варна, а в Германия вече се научих на различното. Беше времето след промените, нямаше интернет, нямаше кулинарни школи като сега, всички готвачи бяха от комунизма: готвеха пет манджи и ги готвеха перфектно", разказва Станимир Радичев
"Най-много работа имах във Варна, а в Германия вече се научих на различното. Беше времето след промените, нямаше интернет, нямаше кулинарни школи като сега, всички готвачи бяха от комунизма: готвеха пет манджи и ги готвеха перфектно", разказва Станимир Радичев    ©  Цветелина Белутова
"Най-много работа имах във Варна, а в Германия вече се научих на различното. Беше времето след промените, нямаше интернет, нямаше кулинарни школи като сега, всички готвачи бяха от комунизма: готвеха пет манджи и ги готвеха перфектно", разказва Станимир Радичев    ©  Цветелина Белутова
Бюлетин Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Банково дело или богословие - това са били двата избора пред Станимир Радичев, който е отраснал в село близо до Стрелча. Не става нито едно от двете - след като не го приемат икономическа специалност при първото му кандидатстване във Велико Търново, той отива да учи "Готварство" в професионално-техническо училище, днешната Професионална гимназия по туризъм в старата столица. Днес шеф Радичев е главен готвач с над 20-годишен опит зад гърба си и собствен бранд - Du Chef Radichev, който предлага 21 уникални продукта, повечето от тях с трюфели. Шеф Радичев дори патентова измисленото от него и засега единствено по рода си козе сирене с трюфели. От сиренето тръгва и идеята му за собствен бизнес - преди това е готвач в различни заведения в България и в Западна Европа, като последният ресторант, който ръководи, е този на "Хан Хаджи Николи" във Велико Търново.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 2
    luh1550565460599266 avatar :-?
    Nevena Mihtieva

    Много интересна статия! Изключително дразнещи са правописните грешки, моля, редактирайте си текста.

    Нередност?
Нов коментар