"Една птица" в света на лимеца
След успешното налагане на пазара на солетите от марката "Гризети" предприемачът Ирина Табакова започна производство и на лимецови бисквити


Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.
Ирина Табакова никога не си е представяла, нито е мечтала да бъде производител на каквото и да било. Зад стремежа й за приготвяне на здравословен снакс и по-късното му превръщане в бизнес стои семейна история. Преди около 8 години синът й отказва друга храна освен солети и Ира, както я наричат всички, започва да прави вкъщи по-здравословния им вариант с лимец. Причината е сравнително лимитираният на качество по онова време пазар. "Това е храна, която не можеш да правиш всеки ден в дома си, затова се свързах с предприятие и помолих да произведат солети за нас. Когато обаче споделих, че те трябва да са от лимец, получих отговор, че това няма как да стане", разказва Табакова.
Старото българско нискоглутеново зърно, известно със своите качества за регулиране на метаболизма, повишаване на храносмилателната функция и имунитета, както и с антиоскидантен ефект, тогава не е така познато на масовия пазар, колкото е сега. В крайна сметка партньорската фабрика, към която се насочва Ира, решава да опита да направи такъв продукт заедно с нея. И успява.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
4 коментара
Bravo
До коментар [#1] от "Jezmy Halibram":
http://ziv.bg/en/product/salza-sticks-grissini-einkorn-and-himalayan-salt-220-g/
Възхитително начинание! Моля, не се отказвайте, това което е правите е кауза и след това бизнес и за това ще има успех!
Браво!
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.