Новият доставчик на храна

Платформата Order.bg дава на ресторантите пряк достъп до клиентите, които поръчват храна за вкъщи

"Знаем, че моментът е труден за този бизнес, опитваме се да бъдем на страната на общността, да подкрепим местните ресторанти", казва единият от създателите на платформата Ланселот Нелсън
"Знаем, че моментът е труден за този бизнес, опитваме се да бъдем на страната на общността, да подкрепим местните ресторанти", казва единият от създателите на платформата Ланселот Нелсън    ©  Капитал
"Знаем, че моментът е труден за този бизнес, опитваме се да бъдем на страната на общността, да подкрепим местните ресторанти", казва единият от създателите на платформата Ланселот Нелсън
"Знаем, че моментът е труден за този бизнес, опитваме се да бъдем на страната на общността, да подкрепим местните ресторанти", казва единият от създателите на платформата Ланселот Нелсън    ©  Капитал
Темата накратко
  • Платформата на Ланселот Нелсън и Атанас Тончев Order.bg дава на ресторантите пряк достъп до клиентите, които поръчват храна за вкъщи.
  • Това им осигурява контрол върху данните и по-ниски комисиони.
  • С новия продукт предприемачите от Zavedenia.bg затварят кръга от резервация на маса до доставка.

Пандемията и периодичното затваряне на ресторантите очаквано доведе до ръст на поръчките на храна за вкъщи. Това извади на повърхността и някои от проблемите, с които заведенията се сблъскват при работата си със съществуващите агрегатори. В опит да намерят решение за тях, Ланселот Нелсън и Атанас Тончев създават платформата Order.bg, която дава на ресторантите пълен контрол върху данните, както и доста по-приемлива цена. За клиентите пък предимството е, че вече могат да получат доставка независимо колко далече от центъра живеят. С новия продукт предприемачите, които вече имат работеща платформа за резервация на маса - Zavedenia.bg, на практика затварят кръга от услуги за ресторантите и с доставки до вкъщи. А в плановете им е моделът да се предложи и в други държави.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал