От Неапол до Шумен
Създадената от четирима приятели Otto Pizza Napoletana представя автентичната италианска кухня в града и успява да расте и в кризата


Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.
Какво се случва, когато група икономисти решат да споделят общата си страст? Изненадващо, но в Шумен отговорът е неаполитанска пица и прясна паста по традиционна италианска рецепта. Създават ги четирима приятели, които през 2018 г. слагат началото на Otto Pizza Napoletana на крачки от централната пешеходна улица на града.
Тръгват с ясна идея какво искат да правят и с доза колебание дали точно Шумен е мястото, където да започнат, макар да са убедени, че хората тук имат нужда и заслужават такъв проект. Но към днешна дата са щастливи и горди, че са отворили именно в родния си град. А явно чувствата им се споделят и от шуменци, защото още от началото си заведението работи на пълни обороти.
За любовта към храната
Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
Все още няма коментари
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.