От Неапол до Шумен

Създадената от четирима приятели Otto Pizza Napoletana представя автентичната италианска кухня в града и успява да расте и в кризата

Дияна Тодорова, Мария Хаджиева, Николай Лаловски и Христо Христов (от ляво надясно)
Дияна Тодорова, Мария Хаджиева, Николай Лаловски и Христо Христов (от ляво надясно)
Дияна Тодорова, Мария Хаджиева, Николай Лаловски и Христо Христов (от ляво надясно)    ©  Надежда Чипева
Дияна Тодорова, Мария Хаджиева, Николай Лаловски и Христо Христов (от ляво надясно)    ©  Надежда Чипева
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Какво се случва, когато група икономисти решат да споделят общата си страст? Изненадващо, но в Шумен отговорът е неаполитанска пица и прясна паста по традиционна италианска рецепта. Създават ги четирима приятели, които през 2018 г. слагат началото на Otto Pizza Napoletana на крачки от централната пешеходна улица на града.

Тръгват с ясна идея какво искат да правят и с доза колебание дали точно Шумен е мястото, където да започнат, макар да са убедени, че хората тук имат нужда и заслужават такъв проект. Но към днешна дата са щастливи и горди, че са отворили именно в родния си град. А явно чувствата им се споделят и от шуменци, защото още от началото си заведението работи на пълни обороти.

За любовта към храната


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

Все още няма коментари
Нов коментар