Новият брой: Пътят към Шенген
Close

Сладък път

Нели Стайкова напуска сигурната си работа и отваря ателие за бутикови торти в разгара на втората ковид вълна

   ©  Цветелина Белутова
Бюлетин Ритейл Ритейл

Всяка седмица получавайте най-важното и интересно от ритейл сектора във вашата поща

Темата накратко
  • Нели Стайкова напуска сигурната си работа и отваря ателие за бутикови торти в разгара на втората ковид вълна.
  • Кредит от 20 хил. лева финансира стартиращия бизнес.
  • Компанията работи все още на загуба, но Стайкова вярва в успеха на начинанието.

"Парти без торта е просто среща", казва прочутата кулинарка Джулия Чайлд. Нели Стайкова от София превръща правенето на торти в бизнес, който започва в края на миналата година в разгара на втората ковид вълна. Това е време на локдаун, на затворени хора, търговски центрове и заведения. Време на голяма несигурност, което според мнозина не е най-подходящото за генерални промени, при това свързани с риск. Нели Стайкова обаче не мисли така и през ноември 2020 се разделя с работата си в международна фирма, за да се впусне в начинание, наречено "Сладки моменти - Бутикови торти - Нели Стайкова".


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар