Новият брой: Пътят към Шенген
Close

Бирената стая на Tap Local

Димитър Ангелов произвежда крафт бира в домашни условия, но после превръща хобито си в бизнес

Барът Tap Local на Димитър Ангелов следва нетрадиционен бизнес модел, като предлага занаятчийска бира от един производител
Барът Tap Local на Димитър Ангелов следва нетрадиционен бизнес модел, като предлага занаятчийска бира от един производител
Барът Tap Local на Димитър Ангелов следва нетрадиционен бизнес модел, като предлага занаятчийска бира от един производител    ©  Цветелина Белутова
Барът Tap Local на Димитър Ангелов следва нетрадиционен бизнес модел, като предлага занаятчийска бира от един производител    ©  Цветелина Белутова
Бюлетин Ритейл Ритейл

Всяка седмица получавайте най-важното и интересно от ритейл сектора във вашата поща

Темата накратко
  • Димитър Ангелов произвежда крафт бира в домашни условия, но после превръща хобито си в бизнес.
  • В разгара на пандемията през 2020 г. основава бара Tap Local, където предлага пиво на Kazan Artizan.
  • Партньори в заведението стават Христо Цочев, който е собственикът на софийската пивоварна, и Марко Ихтияров.

Глобалните пивоварни гиганти определено държат лъвския пай от пазара, но крафт бирата вече далеч не е просто бутиково украшение. И като ръстове, и като лоялност на потребителите, и дори като маржове сегментът привлича интереса на клиенти и инвеститори. Резултатът е насищане на пазара с микропивоварни, все по-богат асортимент във веригите супермаркети и отваряне на специализирани места, на които се предлагат. Барове, където се сервира занаятчийското питие от различни производители в страната и чужбина, вече от години има в София и всички по-големи градове.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар