Бизнес с дъх на домашен хляб

Ирина Русева прави микропекарната си Flour&Soul в Англия в началото на пандемията и я превръща в основно занимание

Ирина Русева нарича хляба си "бавен" - отнема няколко дни от приготвянето на кваса до изпичането
Ирина Русева нарича хляба си "бавен" - отнема няколко дни от приготвянето на кваса до изпичането
Ирина Русева нарича хляба си "бавен" - отнема няколко дни от приготвянето на кваса до изпичането    ©  Хенри Кениън
Ирина Русева нарича хляба си "бавен" - отнема няколко дни от приготвянето на кваса до изпичането    ©  Хенри Кениън
Бюлетин Ритейл Ритейл

Всяка седмица получавайте най-важното и интересно от ритейл сектора във вашата поща

Пандемията затвори много бизнеси по света, но с това и отвори път за нови. Последното важи за българката Ирина Русева, която създава микропекарната си Flour & Soul именно при първия локдаун. Тя от 13 години живее в Англия. Любовта към домашно приготвения хляб Русева си носи от България, но там намира благодатна почва, за да я превърне в основно занимание.

Днес тя пече и доставя ръчно приготвен хляб с квас на едно цяло малко градче до Манчестър и е щастлива от това, което прави. Идеята за собствен магазин също не й е чужда, макар че засега приоритет са семейството и малките й деца.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове