Новият брой:
Правителство с ГЕРБ?

Всеки може да готви

Димитър Шопов създава училището по кулинария Food Connection след образование по международни отношения и опит в професионална кухня в Испания

Димитър Шопов    ©  Надежда Чипева
Бюлетин Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Темата накратко
  • Димитър Шопов учи и работи в сферата на международните отношения, но желанието му да готви го преследва през целия му житейски път.
  • След стаж в голям ресторант в Барселона решава хобито му да се превърне и в негова професия и се връща в България.
  • Създава кулинарното си училище Food Conection в "Хиподрума", но продължава да работи като маркетинг мениджър още година, за да може да се издържа.

"Всеки може да готви" е фраза от едноименния анимационен детски филм, която всеки начинаещ в кулинарното изкуство определено трябва да знае. Работата в кухнята изобщо не е лесна и се изискват много умения и практика. На това се опитва да научи и посетителите на кулинарното училище Food Connection създателят и преподавател в школата Димитър Шопов.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    fyj01358397 avatar :-|
    fyj01358397

    В изречението "... превръща във своя професия" предлогът следва да бъде само "в".

    Нередност?
Нов коментар