Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.
Според мнозина правенето на кафе е проста работа – натискаш едно копче на машината и чакаш да потече напитката. Със своето "Кафе на колела" Йордана Димитрова от София обаче се опитва да разчупи тази банална представа.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
16 коментара
Интересна идея!
Да ,изглежда всичко е премислено за да се осигури възможно най-високо качество на напитките...,но песимистично погледнато , мисля че хората ,които са склонни да плащат такава висока цена за качествено кафе ,предпочитат да го го пият в някаква шик атмосфера ,модерно заведение кадето ще си добавят допълнителна стойност към техния социален статус и приятелите им ще ги оценят по-високо от останалите, които пият евтина робуста пред някой павилион? Пък и не на последно масто "пиенето на кафе" е донякъде и среща с приятели на определено място а не в движение.Също малко ме притеснява сезонния характер на бизнеса.
Но стига с песимизма -пожелавам успех на начинанието!
Е, как може да му кажеш "смути", ма Маро.
Браво за предприемаческия дух на Димитрова и най-вече за подкрепата на съпруга й, което е най-важното, за да бъде осъществена каквато и да е идея! :)
Браво! Браво! Браво!
Веднага мога да предложа едно перфектно място не за една, за няколко мобилни точки за продажба дори! В Борисовата градина на "Слончето" - там до детските пързалки има две кафета с най-най-най-бавното и ужасно обслужване. Мисля, че и клиенти ще има достатъчно!
Браво за реализацията на една страхотна идея, както и за добрата техническа и теоретична подготовка! Крайно време е българинът да се научи да пие качествено кафе, да оценява важността на професията "бариста" и не на последно място да осъзнава защо кафето му струва 2лв., а не 40ст. ;) Искам само да направя едно малко пояснение, защото човек, който не знае за какво става въпрос, няма да разбере правилно: "дългото кафе е вредно и по-силно от късото" - ако кафето се остави да "тече" повече от 25-30мл, започват да се извличат неговите "вредни" съставки, затова дълго кафе е хубаво да се прави с добавяне на малко вода, което обаче не го прави нито по-слабо, нито по-вредно от обикновеното еспресо.
Ашколсун!
Нека после разправят че това дето го има на запад не вървяло тука!
Супер! Идеята е страхотна и да си призная очаквах цените на кафето да са двойно по скъпи отколкото са всъщност. Пожелавам успех на Йордана Димитрова и ще се радвам скоро да опитам от кафето й :)
Пожелавам успех на всяко ново начинание.
Но къде е тук "не продава оборудване, а работещ бизнес". Бизнеса все още не е работещ, така да се каже. Дано моя негативизъм към това се окаже просто песимизъм.
Има много трудности за преодоляване, но с хъс и късмет ще се справят.
Идеята е много забавна, и честно казано след като прочетох тази статия преди няколко дни ми направи впечатление. Днес посетих панаира на книгата и видях във фоайето павилиончето с колело. Честно казано беше около обяд и не ми се пиеше кафе, но реших да пробвам.
Долното не е реклама, не познавам собствениците на този бизнес и по- принцип рядко споделям мнението си за дадени инициативи, но наистина кафето им е много добре. Провах кафе с мляко и беше идеално направено, а самата количка е супер сладка и качествено направена, така че спокоино мога да кажа че придава допълнителна стойност на кафето с дървения си материал и ретро колелото.
Ако ви има на пролет в Борисовата, наистина ще сте ми приоритет.
Много успехи!
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.