Платформата advokatami.bg отваря офис в Сингапур

Компанията се подготвя за нов инвестиционен рунд, с който цели да разрасне бизнеса си още в Индонезия, Виетнам и Малайзия

Екипът на advokatami.bg се подготвя за следващ инвестиционен рунд, през който цели да набере 1 млн. сингапурски долара
Екипът на advokatami.bg се подготвя за следващ инвестиционен рунд, през който цели да набере 1 млн. сингапурски долара
Екипът на advokatami.bg се подготвя за следващ инвестиционен рунд, през който цели да набере 1 млн. сингапурски долара    ©  Надежда Чипева
Екипът на advokatami.bg се подготвя за следващ инвестиционен рунд, през който цели да набере 1 млн. сингапурски долара    ©  Надежда Чипева
Бюлетин Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Четири години след основаването й българската стартираща компания advokatami.bg стъпва на няколко пазара в Югоизточна Азия. Екипът отваря нов офис в Сингапур, а до края на годината има за цел да се установи и на пазара в Индонезия.

Фирмата разработва платформа за правни консултации или услуги, която с помощта на технология свързва потребителите с най-подходящия за техния казус адвокат. От advokatami.bg улесняват и процеса по съставяне на голяма част от необходимите документи, генерирайки ги автоматично, след което те се преглеждат от адвокат. Така спестяват време на адвокатите и канторите, които могат да обслужат повече клиенти, а за крайния потребител цената на услугата намалява.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
6 коментара
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  funcy74 avatar :-|
  МилевГео
  • - 4
  • + 2

  Сайтовете Advokatami.bg и pravatami.bg са незаконни. Те нарушават както Конституцията, така и чл.28 от Закона за адвокатурата.

  Нередност?
 • 2
  hushhush avatar :-?
  hushhush
  • - 1
  • + 3

  МилевГео,
  моля да споделите юридическите си аргументи с оглед твърдението Ви?

  Нередност?
 • 3
  clint_eastwood avatar :-P
  clint_eastwood
  • - 1
  • + 2

  До коментар [#1] от "МилевГео":

  "Чл. 28. (1) За поддържане и повишаване на квалификацията на адвокатите и адвокатите от Европейския съюз Висшият адвокатски съвет организира Център за обучение на адвокатите.

  (2) Структурата, организацията, условията, програмите за обучение и финансирането се определят с наредба на Висшия адвокатски съвет."

  Да, определено го нарушават............

  Нередност?
 • 4
  terko avatar :-|
  Kotarak
  • - 1

  Аз съм много доволен от тях, помогнаха ми на добра цена в пререгистрацията на моята фирма от ООД в ЕООД. Малко забавиха нещата и се извиниха, но бяха коректни и свършиха работа.

  Нередност?
 • 5
  funcy74 avatar :-|
  МилевГео
  • + 1

  Чл. 42. от Закона за адвокатурата (Доп. - ДВ, бр. 97 от 2012 г.) Адвокатът или адвокатът от Европейския съюз не може да рекламира своята дейност и да използва средства за привличане на клиенти, несъвместими с разпоредбите на този закон и с правилата на адвокатската етика. Да се казваш Advokatami.bg и да предлагаш “адвокатски услуги” е действие, което е незаконно и е насочено срещу всички 12000 адвоката в България! Този сайт трябва да бъде затворен незабавно!

  Нередност?
 • 6
  funcy74 avatar :-|
  МилевГео
  • + 1

  След като Софийска адвокатска колегия още през 2015г. сезира Районна прокуратура София с факта, че сайтовете www.advokatami.bg и www.pravatami.bg са незаконни, тъй като рекламират адвокатска дейност онлайн – действие, забранено от чл.42, ал.1 от Закона за адвокатурата, реакция от въпросния правоприлагащ орган не настъпи.

  През 2017г. адвокат Атанас Костов сезира със същия факт КЗК, като подаде сигнал за нелоялна конкуренция от страна www.advokatami.bg и www.pravatami.bg против всички 11000 адоката в България, тъй като освен че тези сайтове предлагат и рекламират незаконно адвокатски услуги, те ги извършват и под Тарифата за минимални адвокатски възнаграждения. Както КЗК, така и ВАС отказаха да образуват производство срещу въпросните два сайта, като отново протектираха тяхната незаконосъобразна дейност, увреждаща всеки адвокат в България.

  На базата на своята увереност за безнаказаност в беззаконията си, днес „топ“ сайтът advokatami.bg тръгва към завладяване на нови пазари. Медиите съобщиха, че споменатият сайт advokatami.bg отваря офис в Сингапур!? Едва ли като в България, някой приятел на г-н Ненов(собственик на сайтовете) ще му присъди чинно аналог на награда „Джон Атанасов“ за това, че е направил нещо oнлайн „топ“ и „най“ (незаконно), след едва два месеца съществуване на даден сайт, но силно стискаме палци поне в Сингапур да няма толкова пострадали потребители на юридически услуги от неговите бланки, „AirBnB хотели за адвокати“, „кафета за писане на статии“ и други, меко казано странни „бизнес модели“, които се вихрят в тези два „абсолютно законни“(дали?) „юридически“ сайта!

  Oпределено таим надежда компетентните институции и съдебни органи в България най-накрая да забележат, че два незаконни сайта реализират огромни печалби от предоставянето на „юридически услуги“ онлайн, което не само уврежда цялата адвокатска гилдия в България, чиято професия е регламентирана по закон, но най-вече българските граждани, които вярват, че чрез тези незаконни платформи получават „качествена“ и „евтина“ юридическа услуга. В момента, в който се окаже, че това не е така – „виновни няма“ и потребителят на юридически услуги остава париран от бездействието на институциите!

  Нередност?
Нов коментар