Business adviser предлага да поеме бюрокрацията във фирмата ви

Стартъпът може да помогне в административните, счетоводните и правните услуги, за да могат предприемачите да се фокусират върху бизнеса си

Елислав Атанасов и Николай Груев, съдружници в Business adviser
Елислав Атанасов и Николай Груев, съдружници в Business adviser
Елислав Атанасов и Николай Груев, съдружници в Business adviser    ©  Велко Ангелов
Елислав Атанасов и Николай Груев, съдружници в Business adviser    ©  Велко Ангелов
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

"Искаме да помогнем на предприемачите да се фокусират върху бизнеса си, а не върху административните процедури покрай него." С тази цел стъпва на пазара стартиращата компания Business adviser, която предлага цялостно административно обслужване за нови фирми или вече установили се такива. Това включва изготвяне на сайт, регистрация на компания, счетоводни и правни услуги.

Младата компания стартира бизнеса си в началото на годината и екипът ѝ се състои от петима души с равен дял в нея, като всеки е специалист в различна област. Сред тях има юристи, данъчен специалист, финансов анализатор и др. Обединява ги желанието да премахнат административната тежест за компаниите, предлагайки им да извършат всички услуги вместо тях. "Обикновено хората се лутат от един на друг специалист, плащат редица такси по веригата и биват прехвърляни по различни институции. Това е стресиращо както за стартиращия, така и за вече действащия бизнес, защото трудно разбират дали са изпълнили всички изисквания", коментира пред "Капитал" Елислав Атанасов, един от основателите на Business adviser.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

5 коментара
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  kvt10319485 avatar :-|
  kvt10319485
  • + 5

  Всяка обикновена счетоводна къща прави всичко това, но друго си е да го прави "стартъп".
  За капак работят и с подизпълнители за счетоводните дейности, явно хабер си нямат от това. Но на приказки са големи - поемат бюрокрацията във фирмата.
  До Капитал -
  няма нужда да падате толкова ниско и да рекламирате всяко ново дружество с дейности, извършвани ежедневно от стотици подобни фирми.
  И моля, престанете да употребяват без превод това чудо START UP или стартъп. В българския език се казва "Ново дружество" или подобно, но не е безумието стартъп.

  Нередност?
 • 2
  goldcoast avatar :-|
  goldcoast
  • + 1

  Този "стартъп" ми звучи по-скоро като посредник на правни, счетоводни и ИТ услуги, които ще извършват външни за компанията хора.

  Само нека имат предвид, че опитните адвокати, счетоводители и програмисти не се омайват лесно, не може да ги наемеш евтино и не може да ги накараш да поемат чужда отговорност.
  А неопитните ще фалират бизнеса им преди да се усетят - техния бизнес и този на клиентите на "старт ъп-а".

  Отделно, таксите на пазара на правни и счетоводни услуги са достатъчно изпилени, за да има място и на посредник между специалистите и крайния клиент.

  Нередност?
 • 3
  mickmick avatar :-|
  mickmick
  • - 1
  • + 1

  Идеята на стартъпите е да намерят донори/инвеститори. После - я камилата, я камиларя.

  Нередност?
 • 4
  mickmick avatar :-|
  mickmick

  Ако намерят правилния инвестотор.. все някога ще успеят, дали с тази идея, дали с друга.. - пример Амазон. Само 10 години ги дондурка инвеститора и хоп - дръпнаха. Юбер - същата работа. Тесла.. и т.н.

  Нередност?
 • 5
  vgw03606060 avatar :-|
  vgw03606060

  Из Наредба №1 за минималните адвокатски възнаграждения

  9. (изм. и доп. - ДВ, бр. 28 от 2014 г.) за учредяване, регистриране и вписване на промени в съответния регистър на:
  а) (изм. - ДВ, бр. 2 от 2009 г.) едноличен търговец - 150 лв.;
  г) (изм. - ДВ, бр. 2 от 2009 г.) дружество с ограничена отговорност - 300 лв.;
  д) (изм. - ДВ, бр. 2 от 2009 г.) акционерно дружество - 600 лв.;

  ЗЗК?

  Нередност?
Нов коментар