Шест млади компании станаха част от финтех програмата на Visa и фонда Eleven в България

Третото издание на инициативата се разраства и се проведе също в Турция и Гърция

Екипът на Eleven по програмата
Екипът на Eleven по програмата
Екипът на Eleven по програмата
Екипът на Eleven по програмата

Общо шест стартиращи компании са част от третото издание на инициативата Visa Innovation Program в България, организирана в партньорство с фонда за рискови инвестиции Eleven. Целта на програмата е да подпомогне развитието на финтех бизнеси в региона. Затова тази година освен в страната Visa Innovation Program се провежда също в Гърция и Турция, където бяха избрани по шест компании, които да станат част от инициативата.

В програмата с продължителност пет месеца са кандидатствали общо 190 млади финтех бизнеса от цяла Европа. От тях са избрани 18-те най-перспективни компании, които през следващите месеци ще преминат през редица менторски сесии и уъркшопове за развитие на идеите им. Целта е в края на Visa Innovation Program участниците да са доказали концепцията на продукта или услугата, която разработват. Те ще имат възможност да получат достъп до клиенти и банки от мрежата на Visa, през които да тестват разработките си, както и да представят идеите си на различни фондове.

Участници в българската програма

Част от третото издание на програмата на Visa в България с партньорство в Eleven е стартъпът Evostro. Той е базиран във Великобритания и предлага услуга за банкиране в чужбина за традиционните банки.

Украинско-британската млада компания Fondy пък разработва платформа за разплащания, насочена към онлайн бизнеси, с помощта на която могат да проследяват целия цикъл на продажбите.

Част от програмата е и румънската Finqware, която свързва банки и компании в региона през платформа, базирана на отворено банкиране. От северната ни съседката е и стартъпът Frisbo, който разработва решение за изпълнението на доставки за онлайн магазини.

Българката млада компания, част от Visa Innovation Program е страната, е Rilla. Екипът разработва приложение за управление на лични финанси. Полската Tap2Pay пък предоставя услуга за разплащане през всички дигитални канали.

Компаниите, част от програмата в Турция:

- FineDine

- Fintegre

- HASO

- Norma

- Paratic

- SoliPAY - Utarit

Компаниите, част от програмата в Гърция:

- Finloop

-Parkadoro

- Roadcube

- Wealthyhood

- Woli

- Welcome Pickups