🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Стартиращите компании на годината

Десет международни бизнес решения с потенциал за разрастване

Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Всяка година новите стартиращи компании се опитват да предскажат бъдещите нужди и желания на потребителите или да намерят решение на обществен проблем. Ако определяхме бъдещето през идеите на младите предприемачи през последните години, определено ни очаква един хуманен към животните зелен свят без въглероден отпечатък със свободни космически разходки. Дори много малка част от стартиращите бизнеси да успяват да се превърнат в устойчиви такива, посоката на развитие и стимулирането на подобни идеи от рисковите инвеститори вдъхват доза оптимизъм.

"Капитал" представя десет от най-перспективните стартиращи компании в глобален мащаб, които си заслужава да бъдат следени и през 2022 г. Бизнесите присъстват и в класации на някои от големите технологични и икономически медии като Time и Wired. За да бъде определена една стартираща компания за успешна, се нуждае от между 7 и 10 години период на растеж, рундове на финансиране и перспектива за излизане на чужди пазари. Крайната цел най-често е да се осъществи продажба и инвестицията да се възвърне многократно.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.