ClimAccelerator Black Sea подкрепи със 100 хил. евро 11 стартиращи компании

Големите победители предлагат решения за регенеративно земеделие, технология за пчелари и робот, който дехидратира плодове и зеленчуци

Част от екипите на Unboxd, More than a Rooftop и Demosat
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Темата накратко
  • Три компании на етап "валидация" и осем на момент "идея" си спечелиха грантово финансиране в общ размер 100 хил. евро.
  • През декември стартъпите ще получат възможност да покажат напредъка си пред инвеститори и бизнес ангели.
  • До края на септември дружества на етап "развойна дейност" могат да кандидатстват в акселератора за техническа подкрепа на проектите си.

В края на миналата седмица станаха ясни победителите в акселераторската програма ClimAccelerator Black Sea, която подпомага зелени бизнес решения и чисти технологии. Програмата ще подкрепи общо 11 проекта, които ще получат финансиране в различни размери и ще имат възможността да преминат редица обучения до края на годината. Цел на организаторите за това издание беше да подкрепят български млади компании с проекти за справяне с климатичните промени. В стартъп програмата взимат участие екипи, които разработват решения в областта на кръговата икономика като част от стратегията на Европейския зелен пакт*.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар