Накратко

Бюлетин Ритейл Ритейл

Всяка седмица получавайте най-важното и интересно от ритейл сектора във вашата поща

На седем вида стоки се намаляват или премахват митата от 1 юли до края на годината, реши правителството в четвъртък. Вносът на сланина за колбаси ще става без мито в рамките на квота от 5000 т до края на 2005 г. На 20% се намалява митото за внос на 300 т дехидратирано краве масло за производство на шоколад. Концентратите за сокове на база цитрусови плодове ще се внасят с 50% от действащото сега мито. Вносът на определени видове тютюн също ще става с преференции - 5% мито за неограничено количество. Напълно отпада ставката за вноса на натриев изобутилов ксантогенат - СА8 номер 25306-75-6 (използван за обогатяване на медна руда). Също без мито ще се внасят и горивни елементи и части за ядрени реактори, а с по-малко от действащото - компоненти за велосипеди.


Времето за доставка на автомобилите „Ауди“ в България ще се съкрати - две седмици за масов модел и три месеца за автомобил с допълнителни екстри. Това съобщи Гюнтер Берингер, регионален мениджър на „Ауди“ АГ за Източна и Югоизточна Европа. Поводът беше, че „Порше БГ“, дъщерна компания на „Порше холдинг“, стартира дейността си като официален вносител на „Ауди“ за България. Планира се да се разшири дилърската мрежа. Доставките на авточасти ще стават четири пъти седмично. В края на 2006 г. ще започне строеж на „Ауди“ център в София.


Петият хотел от веригата Best Western Internationa· в България е тризвездният хотел „Жасмин-3“. Неотдавна от най-голямата хотелска верига в света, възникнала като маркетингов съюз между хотели, обявиха, че вече има четири хотела в България и смята да засили присъствието си в нея. „Жасмин-3“ е собственост на председателя на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин.


Австрийската верига „Била“ отвори шестия си супермаркет в София. Той е петнадесети обект на веригата в страната. С начина си на подреждане на стоките новият магазин в Подуене е трети по рода си след супермаркетите в столичния жк „Надежда“ и Пловдив. Инвестицията в обекта е около 7.5 млн. лева, отворени са 95 нови работни места. Веригата планира да открие супермаркет и в Бургас.


„Балкантурист“ е подписал търговски договори с китайските туроператори „Комфорт травъл“ и „Чайна травъл“, съобщиха от българския туроператор. Това стана, след като Пекин взе решение да включи България в списъка на приоритетните туристически дестинации. Очаква се с това Китай да премахне административните пречки за пътуванията на гражданите си в България. За да влезе в сила спогодбата, трябва да бъде подписана на междуправителствено ниво.


Японският холдинг за оптични устройства и офис оборудване „Коника Минолта“ отвори търговско представителство в България. Българският клон „Коника Минолта бизнес солюшънс“ ще бъде към регионалното представителство в Хърватия. Той ще приеме ролята на дистрибутор за страната за продуктите на японския холдинг. Петте досегашни партньора на компанията в България ще продължат да работят като нейни дилъри.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар