Българският винен свят
Реформата в ЕС ще отвори ниши за избите, но едва ли ще ограничи предлагането на фалшификати
Всяка седмица получавайте най-важното и интересно от ритейл сектора във вашата поща
Обем
1.7 млн. хектолитра е производството на вино в България.Пазар
65% от общите количества са предназначени за износ.По отношение на етикетирането практиката да се изписват сортът и реколтата и за трапезните вина не е нова за някои от местните производители. Последното за съжаление обаче не представлява никаква гаранция за това, че изписаното върху етикета отговаря на истината. Един от най-болните за винарските изби проблем са бликащите ментета на пазара, които компрометират предлагането на вина от определени сортове с контролиран произход.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.