🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Крилце или кълка

Пилешкото месо присъства в месечното меню на 90% от българите

Бюлетин: Ритейл Ритейл

Всяка седмица получавайте най-важното и интересно от ритейл сектора във вашата поща

Идеалното пиле за готвене трябва да е възможно най-близо до естествено отгледаното. Което ще рече - да е расло на воля, да прилича на домашното по цвят и вкус. Такива са нагласите и представите на купувачите според специално проучване на агенция Synovate, проведено през януари тази година сред жени на възраст от 25 до 45 години.

Българските домакини, които могат да сготвят своето "идеално пиле" обаче, не са много, защото свободните фермерски пилета се отглеждат в домашни условия и само за семейни нужди. В търговската мрежа индустриалните бройлери имат тотално превъзходство. Пазарът обаче прави малки стъпки към промяна. Преди месеци френската компания Duc ("Дюк") разнообрази предлагането и заедно с българския си партньор "СВС 98" започна да отглежда в страната специално селектиран хибрид между бройлер и фермерско пиле (домашна кокошка). Неотдавна французите обявиха, че България става единствен представител за Източна Европа на пилетата Duc.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    Avatar :-P
    radoooooooo
    • + 1

    ey vdignete na rabotnicite zaplatite malko de

    Нередност?
Нов коментар