Всяка седмица получавайте най-важното и интересно от ритейл сектора във вашата поща
Идеалното пиле за готвене трябва да е възможно най-близо до естествено отгледаното. Което ще рече - да е расло на воля, да прилича на домашното по цвят и вкус. Такива са нагласите и представите на купувачите според специално проучване на агенция Synovate, проведено през януари тази година сред жени на възраст от 25 до 45 години.
Българските домакини, които могат да сготвят своето "идеално пиле" обаче, не са много, защото свободните фермерски пилета се отглеждат в домашни условия и само за семейни нужди. В търговската мрежа индустриалните бройлери имат тотално превъзходство. Пазарът обаче прави малки стъпки към промяна. Преди месеци френската компания Duc ("Дюк") разнообрази предлагането и заедно с българския си партньор "СВС 98" започна да отглежда в страната специално селектиран хибрид между бройлер и фермерско пиле (домашна кокошка). Неотдавна французите обявиха, че България става единствен представител за Източна Европа на пилетата Duc.
Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
1 коментар
ey vdignete na rabotnicite zaplatite malko de
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.