Пазарите на бъдещето

Развиващите се пазари и новите технологии ще променят осезаемо ритейл сектора до 2022 г., сочи доклад на Economist Intelligence Unit

Бюлетин Ритейл Ритейл

Всяка седмица получавайте най-важното и интересно от ритейл сектора във вашата поща

Китай, Индия, Русия и Бразилия ще са водещите пазари след 10 години, Африка ще е новата изгряваща звезда, а виртуалната търговия и възможностите на технологиите ще са променили коренно пейзажа в ритейл сектора. Това са основните изводи от доклад на Economist Intelligence Unit (EIU) за бъдещето на търговията на дребно през следващото десетилетие. Според авторите на документа, озаглавен Retail 2022, значението на развиващите се пазари няма да расте само заради увеличаващото се вътрешно потребление, но и поради амбициите за експанзия на Запад, които вече се проявяват и ще стават все по-видими в следващото десетилетие.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
4 коментара
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  yotata avatar :-|
  йотата

  Опааа: ролята, значението, силата на потребителя се увеличава, и в развитите икономики започва да изпреварва ролята, значението, силата на производителя.
  /Който разбрал, разбрал/

  Ма нашто политическо "класа" много се стремеше и УСПЯ да изгони баш най-силните потребители на стоки и услуги: амбициозните, знаещите и можещите-т.е. скъпо платените и сред тях младите хора - които сигурно са искали да започнат семейство в тукашната Дивландия.

  И така успяло* да стопи милионите потенциални потребители от почти 9.0 милиона цели-потребители (покупателно способни) на 7.3 милиона полу-потребители (пенционери и фуражки).

  Бравос, вива и да живеят.
  Ама, като цопнат след 25-50 години в адските казани нека се поинтересуват дали оня българин дето усърдно им подклажда огъня,
  ...случайно не е дращил из форумите на Икономедия под името "йотата". Ше се запознаем от първо лице единствено число.

  /* пиша в среден род щото то политическата "класа" по манталитет едвам е изула пелените; което не значи, че няма да съм не-по-български старателен при разпалването на огъня под казаня, и то съвсем недискриминационно - малди, стари, мъже, жени -сичките на една температура - адската./

  Нередност?
 • 2
  nedyalkodonev avatar :-|
  nedyalkodonev
  • + 4

  Инфоструктурата е по-важна от инфраструктурата.

  Бетонени молове срещу онлайн магазини - Амазон 38 милиарда долара продажба за година.

  Това означава, че в България цените на магазините в моловете ще падат всяка година и обслужването на кредитите ще бъде все по-трудно.

  Нередност?
 • 3
  beriya avatar :-?
  beriya

  Статистика за след 20г. , ако доживеем ще видим.
  Интересни предвиждания има в резултатите от статистиките напоследък.
  Като в не-малка част от анализите се обръща особено внимание на Китай, всъщност правилно Китай се слага в сметките, но в случая не знам до колко е резонно да се смята, че Китай е възможен пазар за ритейл компаниите позиционирани извън Китай.
  Казано простичко това е като да продаваш ябълки на „ябълкова градина" в разгара на реколтата.

  Нередност?
 • 4
  cneakep avatar :-|
  Спеакер

  Аз бих гледал Африка.

  Нередност?
Нов коментар