Билки и подправки Kotanyi

Продуктите са познати и обичани в над 25 страни от Централна и Източна Европа, Русия, Китай, Америка

Билки и подправки Kotanyi
Билки и подправки Kotanyi
Бюлетин: Ритейл Ритейл

Всяка седмица получавайте най-важното и интересно от ритейл сектора във вашата поща

КОТАНИ e най-старата фабрика за подправки в Европа, основана от Янош Котани през 1881 година. Началото е поставено в Сегед с първата мелница за червен пипер, която бързо се прочува в Австро-Унгарската империя. Червеният пипер и до днес е емблема на КОТАНИ със своя неповторим градински аромат, сладък вкус и наситен червен цвят.

Качеството е традиция

КОТАНИ е международен концерн, но все още фамилна фирма, която се управлява от Ервин Котани, четвърто поколение от семейството. Днес продуктите са познати и обичани в над 25 страни от Централна и Източна Европа, Русия, Китай, Америка. Билки и подправки от всички краища на света както преди повече от 100 години, така и днес се преработват и пакетират във фабриката до Виена, където се произвеждат над 4500 продукта в различни красиви и удобни пликчета, бурканчета, мелнички и др.

По света

КОТАНИ е експерт не само в червения пипер. Прочутите миксове за печено пиле, ребърца, агнешко, пържоли "Аржентина", барбекю и за редица други ястия са улеснение и наслада в много кухни по света. Мелничките "Пипер меланж", "Чили", "Рустикана" или "Розово злато" са не само елегантни, но и много удобни, затова са фаворити на всеки пазар, където КОТАНИ присъства.

.... и у нас

И българските кулинари вече са убедени, че традиционни подправки като черен пипер, кимион и дафинов лист, чубрица или джоджен имат два пъти по-силен аромат и по-наситен вкус, когато са от красивите австрийски пликчета. Най-търсен от продуктите на КОТАНИ в страната си остава червеният пипер в различните му вкусови варианти - класик, сладък специален, пушен, лютив и кайенски, заради неговото изключително качество. Но и в българската кухня все по-често гостуват такива азиатски екзотики като джиджифил, куркума или къри, които са специалитет на австрийската марка от стари времена.

Истинските кулинари ценят най-доброто

КОТАНИ знае коя е истинската Бурбонска ванилова орхидея от Мадагаскар и взискателните сладкари разчитат на това. Канелата за КОТАНИ не е достатъчно да бъде ароматна, тя трябва да е сладка и пикантна, загадъчна и неустоима. Няма любител или професионален кулинар, който да не е възхитен от качеството на шафрана на КОТАНИ, защото шафран за КОТАНИ означава не целият цвят на шафрановия минзухар, а само трите нишки-близалца в цвета и само тогава, когато те са откъснати ръчно, едно по едно. Нежните, зелени връхчета на сухия копър са като пресни, защото КОТАНИ ги селектира изключително прецизно и всеки може да се увери в това при отварянето на всяко едно пликче или всяко едно бурканче. КОТАНИ използва само испански пушен червен пипер, който се опушва по автентична технология на дъбови дърва и затова неговият аромат е многопластов и дълбок.

Незаменим природен дар

Грижата за качеството на всеки продукт е задължение, основен принцип на работа и вътрешно убеждение на всеки сътрудник от екипа на КОТАНИ. Защото билките и подправките са натурални продукти, много нежни и капризни, които изискват не само специални грижи при тяхното отглеждане и преработка, но и особено внимание за съхранението им. С много любов КОТАНИ изучава тяхното многообразие и пътешества през кулинарните традиции на близки и далечни страни. Защо?

Защото храната и нейното приготвяне не би доставяло и наполовина същото удоволствие без ароматните билки и подправки. Защото те са незаменим природен дар с вълшебството да придават вкус и аромат на ястията. Но и нещо повече!

Вдъхновение за нашата фантазия и творчество

КОТАНИ вярва, че билките и подправките са не само вкусни добавки към ястия. Те са вдъхновение за нашата фантазия и творчество. С тях готвенето е удоволствие, празник и наслада, споделена с близки и приятели. КОТАНИ възприема всяко готвене като покана за незабравимо пътешествие в пъстрото и вълнуващо царство на ароматите и прави всичко възможно пътуването да започва всеки път с нов ентусиазъм. Като гарантира безупречно качество на своите продукти, КОТАНИ кани всички клиенти и приятели сами да откриват нови кулинарни тайни, да експериментират и да се забавляват. Така КОТАНИ не предлага само билки и подправки. КОТАНИ предлага: творчество, наслада, вдъхновение и страст!