Най-големите производители на храни: Добра година преди трудности

Компаниите за хляб и мляко отбелязват стабилен ръст, при месото е имало сериозни предизвикателства

Бюлетин Ритейл Ритейл

Всяка седмица получавайте най-важното и интересно от ритейл сектора във вашата поща

Големите производители в основните категории храни - мляко и млечни продукти, хлебни и тестени изделия и месо и месни продукти, изпращат една успешна 2019 г. със сравнително добри продажби и без сериозни промени в класацията на най-големите компании. Средният ръст за лидерите в отделните категории е между 8 и 11%. Спад е отчетен единствено при месото заради развихрилата се криза с африканска чума по прасетата и сравнително ниските цени в птицевъдството, което даде отражение и върху преработвателния сектор. През 2020 г. обаче пазарът обещава да е по-труден - от една страна, заради последствията от чумата, която достигна дори Германия, а от друга, очаквано заради корона кризата, която създаде сериозни трудности в хранителния сектор, най-вече покрай нефункциониращия с месеци туристически бранш.

Повече за успешните стратегии, тенденциите, промените и адаптацията на ритейл сектора към новото "нормално" можете да научите на конференцията на "Капитал" Ecommerce and Retail Summit, която ще се проведе на 5 ноември в Sofia Event Center.

За пръв път събитието ще бъде проведено в дигитална среда. Виртуалната аудитория ще има достъп до digital goodie bag с ексклузивно съдържание, както и до инструменти за ефективен нетуъркинг.

Информация за лекторите и програмата можете да видите на уебсайта на конференцията и във фейсбук, а с различните възможности за участие можете да се запознаете на страницата за регистрация.

Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар