Валтер Волф поема управлението на "Кауфланд България"

Досегашният председател на управителния съвет Иван Чернев ще отговаря за международни проекти на групата "Кауфланд"

"Кауфланд България"
"Кауфланд България"    ©  "Кауфланд България"
"Кауфланд България"
"Кауфланд България"    ©  "Кауфланд България"

От 1 декември Валтер Волф - прокурист "Верига за управление на доставките" в България, ще поеме управлението на "Kaufland България". Сегашният председател на управителния съвет на "Kaufland България" - Иван Чернев, ще отговаря за международни проекти в Kaufland групата.

Валтер Волф (на снимката) е директор "Управление веригата на доставки" в "Kaufland България" от началото на 2019 г. След завършване на висшето си образование започва професионалния си път в Schwarz групата. Има над 15 години опит в сферата на продажбите и логистиката. Заемал е ръководни позиции в международни структури на Schwarz групата в Германия, Швейцария, Франция и България. Владее немски, английски, български, руски и френски език.

Досегашният главен изпълнителен директор Иван Чернев е начело на "Kaufland България" от март 2018 г. Той е дипломиран икономист от Университета в Нидерайн, Германия. Управлявал е различни отдели в структурата на Kaufland в Германия и други държави. В България дойде от мениджърска позиция в "Kaufland Словакия".

Германската "Кауфланд" е на българския пазар от 2006 г. Веригата има 60 хипермаркета в 34 града в страната с асортимент, надхвърлящ 20 000 артикула в най-големите обекти.

Компанията е лидер в сектора на търговията на дребно с годишен оборот за 2020 близо 1.74 млрд. лв. (с 5.5% повече спрямо 2019 г.), а печалбата й нараства с 11% до 85 млн. лева. През миналата година веригата откри 60-и хипермаркет в страната и обнови 12 от вече съществуващите си обекти. Планираните за 2021 г. инвестиции са за над 120 млн. лв. и са предвидени за нови обекти и модернизиране на съществуващи.

От старта си досега "Кауфланд България" е инвестирала над 1.4 млрд. лв. Компанията е един от най-големите работодатели в страната с екип над 6400 служители.

Още от Капитал