Скучни изложби

Тазгодишните БАИТ експо и „БГ сайт“ предложиха много от добре забравеното старо

Когато човек прави едно и също нещо в продължение на дълго време, той се поддава на инерцията. В началото на ноември инерцията донесе на обществеността две събития с традиция: десетото юбилейно издание на изложбата за информационни и комуникационни технологии БАИТ експо и седмият конкурс за най-добри интернет страници „БГ сайт“. Ако се чудите какво е наистина обединяващото звено между двете мероприятия, с изненада ще разберете, че това не е прогресът или демонстрацията на иновации.

Обединяващото звено е Белослава

По инерция тя беше поканена да изнесе кратък музикален рецитал два пъти в рамките на три дни пред горе-долу сродна аудитория. По инерция организаторите на БАИТ експо побързаха да обявят своята проява за „най-голямото и представително събитие за българския ИКТ бранш през годината“. Също така обявиха, че очакват нещо като 20-30 хиляди посетители, което е част от новата стратегия (за разлика от миналогодишната, явно) за привличане на стотици хиляди посетители и ценители на информационните технологии. За жалост опирайки се на статистиката от 95 участници на площ от 3100 квадратни метра.

Съвсем очаквано и оправдано от маркетингова гледна точка е присъствието на фирми като „Плесио компютри“ и „Коника Минолта“, които откриха офисите си през тази година и за които участието на експото е повече от важно. За жалост изложението на БАИТ се характеризира не с присъстващите компании, а с липсващите играчи от ИТ пазара в България. Искате да разберете цените на Microsoft за актуалните им продукти и плановете им за участие и партньорства в публичната сфера? Позвънете в офиса им. Интересувате се от телекомуникационния пазар и проникването на нови услуги за потребителите? ADSL услугата на БТК не е всичко на този пазар, а компании като „Мобилтел“, „Глобул“, „Орбител“ и „Некском“ не смятат за нужно да ви кажат нещо повече в сградата на „9-и километър“. Достъпни ли са цените на Fujitsu-Siemens и на НР за крайни клиенти или все още ще трябва да търсите асемблирано РС в някоя от популярните фирми като Most, Argus или Reset?

Няма да получите отговор

и на този въпрос. Всички тези компании просто са си спестили усилието да участват.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар