Apple постига малка победа в патентната си война с HTC

Тайванската компания вероятно няма да може да продава смартфони в САЩ. Вероятно обаче няма да пострада сериозно, защото има доста време за реакция

Reuters
Reuters    ©  Reuters
Reuters
Reuters    ©  Reuters

Технологичният гигант Apple е постигнал частична победа срещу своя тайвански конкурент HTC в патентната битка между двете компании, съобщава "Ройтерс". В един от спорните казуси, който е част от по-мащабната война между операционните системи Android на Google и iOS на Apple, Комисията по международна търговия на САЩ е решила, че HTC са нарушили четири патента на американската компания. Тя е наложила и забрана за продажба на голяма част от телефоните на азиатския производител на американска земя.

Колкото и да е странно, решението вероятно няма да навреди на HTC чак толкова, колкото се очакваше в началото на спора. Тайванската компания има достатъчно време да промени технологията, която няма право да ползва, тъй като забраната за внос влиза в сила през април. Решението обаче дава нови основания на Apple да продължи юридическата си офанзива срещу своите конкуренти.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал