Samsung ще модернизира завод в САЩ с $4 млрд.

Компанията ще увеличи капацитета на предприятието за производство на чипове за мобилни устройства в Тексас

Мобилните процесори Exynos 4 Quad на Samsung.
Мобилните процесори Exynos 4 Quad на Samsung.    ©  Handout
Мобилните процесори Exynos 4 Quad на Samsung.
Мобилните процесори Exynos 4 Quad на Samsung.    ©  Handout

Корейската компания Samsung обяви, че ще инвестира около $4 млрд. за модернизирането на завода си за производство на чипове в Остин, Тексас. Основната цел ще бъде увеличаване на капациета на завода, предаде агенция Reuters.

Основната дейност на фабриката е свързана с чипове за мобилни устройства. Тя ще запази тази си функция, като ще бъдат въведени промени и подобрения в поточната линия, за да може производството да бъде оптимизирано и да се увеличи капацитетът.

Най-големият производител на чипове в света планира да завърши реновацията най-късно до втората половина на следващата година. Тогава трябва да започне и самото производство. По този начин корейската компания ще отговори на рязкото повишение в търсенето на мобилни устройства.

Това е един от най-големите заводи за производство на мобилни чипове на Samsung. Той е открит през 1996 г. и от тогава до сега компанията е инвестирала в него общо $13 млрд., съобщават от компанията пред FOX Business.

През юни т.г. компанията обяви, че ще вложи и близо $2 млрд. за изграждането на нов завод за чипове в Южна Корея. Тя ще оптимизира производството и на мемори чиповете, за да може да изпълнява увеличаващите се поръчки.

Един от най-големите клиенти на Samsung за мобилни чипове е най-големият конкурент на компанията в сегмента на смартфоните и таблетите – Apple.