Live: Digitalk 2015

Капитал

Live: Digitalk 2015

Всичко най-интересно от технологичната конференция

15359 прочитания

Капитал

© Капитал


Днес е първият ден от технологичната конференция Digitalk 2015, организирана от "Капитал" и фондовете за рискови инвестиции NEVEQ и LAUNCHub. През тази година има рекорден брой лектори от компании като Google, Twitter,  PayPal, IBM и много други, както и представители на големи венчър фондове. В лайв блога очаквайте информация през целия ден за най-интересното от конференцията. 

15.45 Обявени са четирите стартиращи компании, които са класираха за големия финал в петък и ще представят проектите си пред голямата публика: Nucleus, Zеduki, Boxscale и победителят от първия ден Snapwise.

14:51 – "От инвеститорите искайте пари за бизнес модела, а не за разработване на продукта", съветва Раскино.‏

14:48 – В Европа 330 компании са получили подкрепа от ангели-инвеститори. Още 178 пък са получили финансиране серия A. Само 23 са получили инвестиции от серия D на средна стойност от 26 млн. долара средно.

14:46 - Много е трудно за стартъпите да получат последващо финансиране след втори кръг. Едва 2% от тях получават световно финансиране.

14:45 - Дъглас Раскино от Microsoft Ventures дава основните правила при последващо финансиране на стартъпи.

14.20- Дигиталната трансформация се развива с различни темпове в различни индустрии – например банковият сектор има нужди от иновации. Но за всяка фирма и предприемач е важно да погледне и да види къде се намира спрямо конкурентите в сектора", казва Иван Ернандес, съосновател на консултантската компания The Digital Loop, която помага на мениджъри да разберат и да работят в дигиталния свят

14.00 - "Социалните мрежи, Big Data и други нови неща са много важни за рекламния сектор, но не са най-важното. Фундаменталните неща остават, а именно креативността и забавлението".

13.55 - Агустин Сориано е следващият лектор - той отговаря за развитието на стратегията на JWT Amsterdam и има над 10 години опит в областта, като е работил в някои от някои големите агенции в Мадрид, Чикаго, Валенсия. Сред тях са Rosebud, Engloba Publicidad и др.

13:49 – Парите не са чак такъв проблем – все повече инвеститори проявяват интерес, както и вече се развива crowdfunding-а‏

13:48 – Вече има различни технологични възможности за свързване на IOT – през смартфон, Wi-Fi или директно към мобилната мрежа.

13:47 – Съществуват две бариери пред развитие на IoT – трудно е да направиш прототип, както и да започнеш производство, смята Джорджи.

13:45 - Седрик Джорджи, ръководител на стартъпи и отношения с разработчици в SIGFOX, представя възможностите и предизвикателствата на Интернет на нещата (Internet of Things - IoT).

13:37 - Според Самуелсен сложните истории могат да се разпределят на различни платформи и на хората ще им е интересно да ги открият. Той дава за пример теорията на Pixar, че всеки един филм е свързан в един свят по някакъв начин.

13:35 - "Потребителите понякога са по-креативни от рекламните агенции", смята Самуелсен и дава за пример интернет меметата, които представляват прост начин да се представят по хумористичен начин актуални случки.

13:30 - След обедната почивка DigitalK продължава с Ларс Самуелсен, който е стратегически директор в датската маркетинг и рекламна агенция UncleGrey

12:13 -  "Има много възможности в мобилните технологии. Говорих с един български стартъп Tickey и ми се стори много интересна идеята"

12:05 - "За нас стартъпите са най-добрият регулатор на пазара за мобилни разплащания", смята Артър Туремка от MasterCard.

12:00 - Дискусия за бъдещето на мобилните разплащания и на парите като цяло, с водещи лектори от Артър Туремка, главен мениджър на MasterCard за Балканите, Дамиан Перилат, управляващ директор на PayPal за Източна Европа.

11.30 - Следващият лектор е Райнхард Шварц от SAP, който отговаря за подразделението Platform Solutions Group в Централна и Източна Европа.

"Стартъпите са много важни за нас и търсим иновации чрез тях. А в сърцето на стратиращите компании е да иновират", казва Щварц.

11.23 - "Внимавайте много, когато искате нещо от някого безплатно, при условия, че той изкарва пари от това".

11.22 - "Фактът, че имате много контакти в LinkedIn не означава, че лесно ще достигнете до тях"

11.20 -  "Важно е да уважаваме времето на хората, с което преговаряме", смята Балу.

11.15 - Следващият лектор е Колет Балу, основател на европейската компания за връзки с обществеността Ballou PR. Компанията работи с перспективни и бързо нарастващи технологични и интернет компании, както и с екосистемата около тях. Тя ще говори как предприемачите да постигнат най-добри резултатите при нетуъркинг и срещи с потенциални инвеститори

11.00 - Екип, технология или точен момент? Според Балкански да уцелиш точния момент е най-важното за успех в технологичния сектор. Което според него не е най-добрата новина за много стартъпи, но предприемачите трябва да продължават да опитват.

10:52 - Най-добрият съвет за предприемачите: търси примери, слушай съвети, но накрая бъди смел да не ги последваш. Истински успешните компании нарушават правилата и плуват срещу течението. Затова следвай мечтите си, препоръчва Балкански.

10:45 -VMware все ме питаха дали да направим виртуализация за други системи. Но е важно да имаме ясна визия и фокус за разработването на продуктите и услугите, обяви Балкански.

10:35 - Предприемачът от Испания Алекс Барера разговаря с Богомил Балкански за кариерата му във VMware и развитието му като мениджър и предприемач в САЩ, както и за спецификите на стартъп средата в България. Балкански е дългогодишен вицепрезидент на VMware, а в момента е част от екипа на младата компания bebop.

10:22 - "Защо трябва да изобразяваме имейлите като списъци, след като разполагаме с мощни сензорни устройства, които ни позволяват те да се сортират по цветове", риторично пита Трой по време на неговата презентация.

10:28 - В България използването на Twitter е сравнително по-ниско спрямо останала част на Eвропа, казва Трой и показва какво интересува българите в социалната мрежа според визуализирането на данни: политика, национализъм, отношения с Русия, фотография, дизайн и др.

 10:20 - Първият лектор е Дейвид Трой, изпълнителен директор на 410 Labs. Той е сериен предприемач от Балтимор с над 25-годишен опит в технологичния сектор. В момента е изпълнителен директор на фирмата 410 Labs, която е създател на популярното мейл решение Mailstrom.co. Проектът му Peoplemaps.org използва данни от социалните мрежи, за да показва активността по градове.

10:09 - "Подкрепяме DigitalK, защото събитието е жизненоважна част от екосистемата от стартъпи и предприемачи, която изграждаме в България", обяви Любен Белов, управляващ партньор във фонда LauncHUB.

10:06 - "Конференцията започна като стартъп, но вече става все по-голяма", обяви Павел Езекиев, съосновател на инвестиционния фонд NEVEQ.

 10:02 - "DigitalK се превърна в една от най-големите технологични конференции в региона", обяви Галя Прокопиева, главен изпълнителен директор на "Икономедиа" (издател на "Капитал" и dnenvik.bg) по време на откриването на конференцията.

Днес е първият ден от технологичната конференция Digitalk 2015, организирана от "Капитал" и фондовете за рискови инвестиции NEVEQ и LAUNCHub. През тази година има рекорден брой лектори от компании като Google, Twitter,  PayPal, IBM и много други, както и представители на големи венчър фондове. В лайв блога очаквайте информация през целия ден за най-интересното от конференцията. 


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.

Влезте в профила си

Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.

Вижте абонаментните планове
mb-3
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

Дигитални модели

Дигитални модели