App-ове на седмицата

"Капитал" ви представя мобилните приложения, които ни направиха най-силно впечатление

ASOS

От потребителска гледна точка Brexit може да се тълкува и като момент за изгодно онлайн пазаруване. ASOS е приложението на един от най-популярните британски модни ритайлъри, в чийто онлайн магазин могат да бъдат намерени над 850 бранда. Апликацията е със семпъл интерфейс, позволява да запазвате модели, които са ви харесали, лесно да добавите кредитна карта чрез сканиране и да поръчате доставка в 242 страни по света. Онлайн платформата за пазаруване е особено популярна с оглед на събитията от последните няколко дни и рекордно ниската цена на паунда. Мобилната версия на ASOS е безплатна и достъпна за Android, iOS и Windows Phone.

LiveScore Euro 2016

Искате да следите резултатите на Европейското първенство, без да ви разсейват други футболни новини и събития? Решението е в приложението на популярния сайт за резултати в реално време LiveScore, който пусна специална апликация за първенството. То ще ви дава светкавична информация в удобна форма за случващото се на терена като отбелязване на гол, получен картон, смяна и други. Приложението е налично за iOS и Android и има адаптирана уеб базирана версия за Windows Phone.

musical.ly

С това приложение можете да влезете в нов вид общност за създаване, споделяне и откриване на кратки видеоклипове. musical.ly ви позволява да снимате клипове до 15 секунди, да ги обработвате с различни филтри и ефекти. Така платформата, която е достъпна за Android и iOS, позволява на млади артисти да намерят своята първа сцена, а на потребителите да открият свежи и алтернативни музиканти. В апликацията могат да се качват и аудиозаписи и всичко може да се споделя директно във Facebook, Instagram, Twitter, Vine и др. социални мрежи.

Lumi News

Поредното новинарско приложение е дело на основателите на музикалната услуга Last.fm и по подобие на останалите в сегмента се опитва да разбере навиците си и да ви достави новини, които ви вълнуват. Хубавото е, че използва достатъчно източници - както основните медийни групи и доставчици, така и независими блогове. Получавате достъп и до видеоматериали. Налично е за Android.

Squarespace Start

Squarespace e услуга, която ви дава възможност лесно и бързо да направите уебсайт за бранда си през мобилно устройство. През приложението можете да придобиете и домейн само за секунди. Софтуерът все още е в тестов период и е хубаво да проверявате проекта си и през десктоп платформата на Squarespace. Приложението е налично за Android.