Rittal представя най-бързия IT шкаф в света

VX-IT предлага максимална свобода на конфигуриране

Rittal представя най-бързия IT шкаф в света
Rittal представя най-бързия IT шкаф в света

Със своята нова VX-IT конструкция наследник на TS-IT, Rittal, представя нова модулна система за сървърни и мрежови шкафове. Това позволява значително по-бърза интеграция на ИТ инфраструктурите - от отделни мрежови шкафове до завършени центрове за данни. VX-IT предлага максимална свобода на конфигуриране, конфигурацията се извършва лесно и бързо с помощта на онлайн конфигуратор, използващ богата гама аксесоари. Това е уникално.

Предлагаме ново поколение IT шкафове - наследника на TS-IT - VX-IT на Rittal. Замислен като универсална модулна система, VX-IT е проектиран за всички обичайни приложения и неговата универсалност го прави подходящ за използване като мрежови и сървърни шкафове. Големият избор варира от 15 до 52 U височина. Потребителите могат да го комбинират според конкретните нужди и приложения, в индустриална среда - със степен на защита IP55, центрове за данни - с 85% вентилирани врати, HPC (High performance computing) решения с топлинен товар до 45kW на шкаф. Всички тези решения могат да се обединят в модулни ИТ контейнери, Секюрити модулен сейф или секюрити модулни стаи като енергийно ефективни центрове за данни.

"Целият опит, натрупан от многобройни ИТ проекти по целия свят, е използван при разработката на новата IT шкаф-система. VX-IT означава бързина, гъвкавост и модулност. Така е сигурно, че нашите клиенти ще бъдат идеално оборудвани за всеки бъдещ ИТ сценарий", обясни Уве Шарф, управляващ директор на ИТ и индустриалните бизнес звена в Rittal, който е и ръководител на маркетинга.

По-бърз избор и поръчка

По-бързо, по-лесно и по-сигурно с цифровизацията: Онлайн конфигураторът ръководи потребителя стъпка по стъпка чрез избора на компоненти, а също така извършва проверка за съвместимостта им: www.rittal.com/vx-it

С VX-IT Rittal използва пълния потенциал за дигитализация в полза на своите клиенти. Целият процес от подбор, конфигурация, поръчка и доставка е цифровизиран и прозрачен. По време на процеса на конфигуриране, се изгражда постепенно 3D модел, допълнен с аксесоари. След като приключи, 3D моделът е достъпен за клиента и на негова база местното представителство ще Ви изготви оферта. Индивидуално проектираната версия на IT шкафа се произвежда с много високо качество в модерно производствено съоръжение. Оптимизираната логистика означава, че продукта се доставя бързо и навреме.

И още повече в полза на клиента: всички варианти на VX-IT, проектирани с конфигуратора, вече са тествани и сертифицирани с всичките им компоненти в съответствие с международните стандарти като UL 2416, IEC 60950 и IEC 62368. Следователно клиентът не се нуждае от допълнително сертифициране за напълно конфигурираната система. Това означава максимална свобода и сигурност при създаване на нови ИТ инфраструктури. С това решение ИТ мениджърите могат да спестят ценно време при планирането и поръчките, като в същото време са уверени, че всички компоненти работят в перфектна хармония.

Максимална съвместимост и сигурност в бъдеще

Важно за съществуващите клиенти: VX-IT предлага съвместимост със съществуващите Rittal RiMatrix системи и други ИТ инфраструктури, постигнати с компоненти на Rittal. По този начин е възможно да се заменят отделни компоненти в съществуващите центрове за данни, както и да се разширят центрове за данни по желание. Например, компаниите могат да разширят съществуващите TS-IT конструкции с новата VX-IT система и също така да използват специфичните за VX-IT компоненти за охлаждане, UPS или мониторинг. Това осигурява инвестиционна сигурност за настоящите центрове за данни на Rittal.

Бърз монтаж без инструменти

Всеки, който работи в център за данни, ще иска умело проектирано и лесно за използване решение. Rittal последователно следва този принцип при разработването на VX-IT. IT шкафът е проектиран за сглобяване от един монтажник, използва се и спестяваща време технология "snap-in". Единиците за височина на 19" профили "U" са маркирани, което улеснява монтажа на 19-инчовото оборудване. Всички панели като странични или покривни панели се закрепват бързо и лесно с помощта на закопчалки и приспособления за позициониране. Новите вертикално разделени странични панели, предлагани като допълнителни аксесоари, предоставят на потребителите подобрен достъп в по-тесни помещения и ускоряват инсталационните работи и обслужване.

Вертикално разделените странични панели са снабдени с прости панти, което означава, че те могат да бъдат отворени като врати и са лесни за сваляне. Предлагат се и хоризонтално разделени странични панели - те също опростяват достъпа, например до сървъри.

Товароносимост до 1800 кг

Друга ключова характеристика на VX-IT е неговата голяма стабилност. Благодарение на усилената 19 инчова рамка, IT шкафът има по-голяма вертикална стабилност от своите предшественици. Товароносимостта е потвърдена както от вътрешни тестове в Rittal, така и чрез външно сертифициране от Underwriters Laboratories (UL).. Предлагат се два варианта: VX стандартният вариант на шкафа позволява статично натоварване до 1500 кг в съответствие с процедурата за изпитване на Rittal или 1200 кг в съответствие с UL сертификацията. Динамичната версия на VX IT позволява натоварване до 1800 кг в съответствие с процедурите за изпитване на Rittal или до 1500 кг в съответствие с UL сертификацията.

Всичко, от което се нуждае един шкаф

За VX-IT се предлага широка гама от аксесоари, така че да може да се конфигурира индивидуално. Те включват опции за вратите и страничните панели, както и за пода и покрива, също и такива новости като новата вертикална LED лента за показване на състоянието. Допълнителните аксесоари включват и решения за подреждане на мрежови кабели, мониторинг за параметри на средата, захранване и управление на оборудването в IT шкафа. Компоненти като PDU, UPS, модули за ранно откриване и гасене на пожар допълват системните решения от Rittal.

Не пропускайте първия в България уебкаст - премиера, който ще представи най-бързият IT шкаф в света - VX-IT. Регистрирайте се и вземете участие, за да научите повече за възможностите, които отваря новата IT шкаф-система, и се подгответе за всеки бъдещ IT сценарий с VX-IT.