Кои са най-добрите телевизори за 2020 година

Няколко предложения за високотехнологични модели и за предлагащи оптимално съотношение качество-цена

Shutterstock
Shutterstock
Shutterstock    ©  Shutterstock
Shutterstock    ©  Shutterstock
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Ако сте решили да смените телевизора си с най-актуалните предложения на пазара, тази класация е за вас. Тук сме подбрали най-добрите телевизори за 2020 г., при това не само най-скъпите и високотехнологични модели, но и такива, които предлагат оптимално съотношение между цена и качество.

LG CX

Това със сигурност е най-добрият OLED телевизор за 2020 г. и той напълно заслужава да оглави нашия списък. LG CX е с хипнотизиращо качество на картината и разкошен, супер тънък дизайн. Има забележителна webOS интелигентна платформа и няколко модерни актуализации като HDMI 2.1 и процесор a9 Gen 3, например. Заедно с вграденото аудио поддържа Dolby Vision и Atmos. LG наистина държи да изкуши геймърите. Ето защо гамата от 2020 г. работи с Nvidia G-Sync и 4K/120HZ.

Samsung Q950TS

Този QLED телевизор от 2020 г. е най-новият 8K модел на Samsung. Той съчетава всички предимства на миналогодишния 8K екран на Samsung Q900 с няколко иновации - по-широк ъгъл на видимост, подобрен черен филтър и стандартно HDR изпълнение. В допълнение получавате и интелигентната телевизионна платформа на Samsung, която е сред най-добрите на пазара. Ако търсите най-модерния нов модел и нямате нищо против да платите за него добра сума, непременно разгледайте Q950TS.

Sony A8H

Прекрасни изображения, добро качество на звука, изключително широк ъгъл на видимост - този телевизор Sony комбинира OLED картината с мощна звукова система, а резултатът е наистина изкусителен за сериозните фенове на домашното кино.

В този модел са включени процесор X1 Ultimate - най-добрият на Sony, Pixel Contrast Booster на Sony - за по-интензивни акценти на изображението, и новата OLED версия на функцията X-Motion Clarity. Към обичайната звукова система на Sony - Acoustic Surface Audio, са добавени два субуфера и система за автоматично калибриране, която, след бързи импулсни тестове, може сама да оптимизира звука на телевизора до размера на стаята.

TCL 6 - серия QLED с MiniLED (R635)

TCL R635 е перфектният бюджетен телевизор с високо качество. Той използва подсветка MiniLED с квантови точки и осигурява по-ярка и по-цветна картина от предишните серии. Този телевизор е проектиран така, че да скрие кабелите, и е първият, който се произвежда с THX сертифициран режим на игра за 1440p/120Hz игри.

Samsung Q80T QLED

Това е убийствен модел от среден клас за геймъри и киномани. Q80T QLED стъпва на успехите на предишните Samsung модели и представлява брилянтен HDR телевизор, който определено си заслужава да проверите. Най-забележителната му характеристика е невероятно ниското забавяне на входа, което прави модела чудесен избор за геймърите. Освен това ще получите най-новия процесор Quantum 4K на Samsung, ярки HDR цветове и усъвършенствани интелигентни функции чрез Tizen OS.

LG GX Gallery

За тези любители на домашното кино, които могат да си го позволят, телевизорът LG Gallery GX OLED е сбъдната мечта. Има перфектен плосък екран, който използва всички най-нови спецификации и стандарти - от Dolby Vision и Atmos до Google Assistant и Amazon Alexa. Снабден е с изцяло новия процесор LG Alpha a9 Gen 3 с разпознаване на лица, многостепенно намаляване на шума и значително подобрена технология за обработка на движение. Но ако търсите перфектен звук, няма да го намерите в LG Gallery Series - телевизорът предлага сравнително слаби високоговорители, които просто не отговарят на първокласните характеристики на OLED панела.