Спортът в корона времена

Електронните спортове получиха шанс да се покажат пред нова аудитория, но не е ясно дали ще я спечелят трайно

При отсъствието на спорт и архивният спорт е спорт. Но само със спомени трудно се живее, затова на помощ идва симулацията, или казано другояче - електронният спорт. Липсата на събития заради пандемията от коронавирус изправи спортните телевизии по целия свят пред непознати изпитания.

Само в рамките на седмици почти целият живот замря, с което се изтри и бизнес моделът на специализираните канали. Телевизиите, които разчитат на рекламодатели, няма да получат очакваните приходи. А тези, които разчитат на абонаментни такси, търсят решения, с които да уплътнят програмите си. В опит да спасят положението спортните организации бръкнаха дълбоко в архивите, за да подпомогнат телевизиите в сушата с атрактивно позабравено съдържание. Но в много по-голяма степен на сцената като спасители излязоха електронните спортове, които живееха в своя собствен свят, обичайно далеч от традиционните телевизии.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.