🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Дигитални модели

Кои са новите дигитални иновации от тази седмица

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

//тракинг

Какво става с поръчката ми

Знаем, че проверявате по няколко пъти на ден къде точно се намира поръчката ви, която трябва да дойде с куриер. Правят го и милиони по света, които разчитат на електронната търговия. Но "кога" не е единственият въпрос, който изисква отговор при доставката на продукти. Tive, основан в Бостън стартъп, изгражда хардуер и софтуерна платформа, която да отчита всички фактори при една поръчка: не само къде е, но и при каква температура, влажност и др. се пренася. Това става чрез сензор, който се поставя върху палетите. Неотдавна компанията обяви, че е набрала 12 млн. долара финансиране. Този тип решения могат да бъдат особено удобни и в момент, в който светът започва една от най-мащабните логистични операции в историята заради транспортирането на милиарди ваксини, които трябва да се държат при много конкретни температурни условия.
//мобилни решения

Известия навсякъде

Клишето казва, че времето е пари и макар до голяма степен да е вярно, трябва да споменем, че вниманието днес значи още повече пари. MessageBird, облачна комуникационна платформа, която помага на бизнес клиентите си да спечелят вниманието съответно на техните собствени клиенти, знае това много добре. MеssageBird позволява изпращане на известия чрез SMS-и и други традиционни и нетрадиционни канали, което се оказва успешнa стратегия в момент, в който съобщенията се оказват празно пространство за маркетинг. Наскоро компанията купи платформата Pusher, която позволява разработването на инструменти за бизнеси, които искат да вкарат решения в реално време, а общата оценка на MessageBird от октомври насам е над 3 млрд. долара. Екипът на Pusher ще продължи да действа като отделно звено в компанията, защото инструментите, които тя разработва, остават далеч от основната дейност на MessageBird, но се оказват удобна добавка при развитието на нови продукти в бъдеще.

Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.