Bulgaria Innovation Hub набра 725 хил. долара финансиране за програмата си

Организацията ще получи 400 хил. долара грант от фондация "Америка за България", която ще дублира всяко последващо финансиране

Васил Терзиев, Иван Димов, Франклин Джонсън, Павлина Янакиева и Богомил Балкански
Васил Терзиев, Иван Димов, Франклин Джонсън, Павлина Янакиева и Богомил Балкански
Васил Терзиев, Иван Димов, Франклин Джонсън, Павлина Янакиева и Богомил Балкански    ©  Bulgaria Innovation Hub
Васил Терзиев, Иван Димов, Франклин Джонсън, Павлина Янакиева и Богомил Балкански    ©  Bulgaria Innovation Hub

Организацията Bulgaria Innovation Hub (BIH), която помага на български компании да стъпят на американския пазар, е набрала общо 725 хил. долара финансиране, с което да разшири операциите си. От тях 400 хил. долара идват като грант от фондация "Америка за България", с клауза всякакво бъдещо външно финансиране от други източници - фондации, индивиди или корпоративни донори - да бъде дублирано. Останалите 325 хил. долара идват от партньори от стартъп екосистемата в България.

"Грантът ще бъде изплатен в рамките на три години. Той ще дублира всякакви дарения извън приходите на програмата, получени след 1 септември 2020 г. Настрана от гранта имаме подкрепа от българските ни партньори Eleven, BrightCap Ventures, Endeavor Bulgaria, Siteground, Telelink и други. Подкрепата от диаспората е изключително силна и сме горди, че успяхме да привлечем интереса на легендарния инвеститор в Силициевата долина Франклин "Pitch" Джонсън", коментира пред "Капитал" Павлина Янакиева. BIH е започнала и кампания за допълнително набиране на средства от донори чрез платформата GlobalGiving. Целта на настоящата кампания е да събере 5 хил. долара до 23 април, за да може организацията да стане постоянен партньор на GlobalGiving и да може да набира средства там и след това.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар