"Суперхостинг" придоби активите на конкурента си ICN.bg

И двете дружества с бизнес за около 16 млн. лв. вече са част от европейската група Team.Blue, която купи "Суперхостинг" през 2020 г.

Любомир Русанов и Методи Дреновски, основатели на "Суперхостинг"
Любомир Русанов и Методи Дреновски, основатели на "Суперхостинг"
Любомир Русанов и Методи Дреновски, основатели на "Суперхостинг"    ©  Надежда Чипева
Любомир Русанов и Методи Дреновски, основатели на "Суперхостинг"    ©  Надежда Чипева

Българската хостинг компания "Суперхостинг", която миналата година беше придобита от европейската група Team.Blue, вече е собственик и на хостинг активите на втората най-голяма в сектора - ICN.bg. Сумата по сделката не е обявена. Така в рамките на една година базираната в Белгия Team.Blue успя да консолидира пазара на хостинг услуги в България. Сделката е за придобиване на активите на дружеството, а не на дяловете в него. ICN.bg има сравнително малко служители - 14 към края на 2019 г., като част от тях ще преминат в "Суперхостинг". Общо служителите в България ще бъдат около 100.

ICN.bg е няколко пъти по-малка от "Суперхостинг", но все пак е със значителни размери. За 2019 г., последната налична в Търговския регистър, дружеството "Интернет корпорейтед нетуъркс", през което оперира компанията, отчита 3.4 млн. лв. приходи и 27 хил. лв. печалба. За сравнение - през същата година "Суперхостинг" има 12.5 млн. лв. приходи и 1.8 млн. лв. печалба.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар