Logitech – бъдещето на видеоконферентните решения започва днес

Logitech – бъдещето на видеоконферентните решения започва днес

Борислав Манов, мениджър "Бизнес развитие видеоконферентни решения Logitech", "АСБИС България", за продуктите, които помагат за преодоляване на новите предизвикателства пред бизнеса и образованието

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за нейтив пакети.
5386 прочитания

Визитка

Борислав Манов започва работа в "АСБИС България" през 2016 г. като продуктов мениджър, отговарящ за Microsoft cloud продуктите. През годините той управлява решения и продукти на различни доставчици, свързани с дигиталната трансформация. От края на 2019 г. заема длъжността мениджър "Бизнес развитие" за видеоконферентните решения на Logitech за България.

В последната година бизнесът и образованието преминаха в онлайн режим на работа. Как това промени пазара на видеоконферентни продукти и решения?

- Пазарът на видеоконферентни решения беше променен от спешната нужда за инструменти, с които голяма част от обществото трябваше да продължи нормално своите работни и учебни процеси. Тези, които имаха възможност да работят и учат от вкъщи, се нуждаеха спешно от уеб камери, микрофони и слушалки, които спомагат за по-естествена връзка с колеги, партньори, клиенти, учители и съученици. Служителите в бизнеса и образованието, които останаха в офисите и училищата, също имаха нужда от видеоконферентни системи, благодарение на които лесно да общуват с останалите. Според данни на Frost & Sullivan преди 2020 г. едва 5 % от служителите са работели от вкъщи или не на пълно работно време. Докато през последната година този брой достигна над 50% и вероятно ще остане повишен за неопределено време.

Както ръководителите на компаниите и организациите, така и техните служители лесно се адаптираха към тази промяна благодарение на функционалностите и удобствата, които предлагат видеоконферентните решения днес. Тези продукти премахват всички комуникационни бариери както в бизнеса, така и в образованието.

Видеоконферентните продукти вече не са екзотика, а често срещано решение. Какво предлага в това направление Logitech?

- Голяма част от клиентите, които имаха опит с такива продукти, знаеха от миналото, че видеоконферентните системи са сложни за инсталация, трудни за употреба, ограничени за различни конферентни платформи и скъпи за поддръжка. Компанията Logitech помогна тези страхове да бъдат преодолени, като създаде достъпно портфолио от видеоконферентни продукти, които работят безпроблемно с всички конферентни платформи и са лесни за инсталация, поддръжка и работа. Благодарение на разнообразнобразието и достъпните цени на продуктите на Logitech все повече компании и организации оборудват своите различни по размер стаи: от малки стаи за 2 до 3 участници до големи конферентни зали за 20 до 46 участници.

Кои са най-търсените продукти от портфолиото на видеоконферентните решения на Logitech през последната година?

- Разбира се, че очакваният отговор тук е уеб камери и слушалки. Те бяха най-търсените продукти през месеците, когато голяма част от работещите в сферата на бизнеса и образованието премина изцяло онлайн. Но, за да се случват плавно тези работни и учебни процеси, много служители останаха в офисите и училищата и имаха нужда от по-големи видеоконферентни системи. Наблюдава се повишено търсене за всички видеоконферентни решения, защото всяко от тях има своята роля в спомагането за по-лесно и по-естествено протичане на бизнес процесите в тези нови условия и предизвикателни времена.

Какви са основните плюсове на видеоконферентите продукти на Logitech спрямо конкурентите на пазара?

- Всички продукти и решения от видеоконферентното портфолиото на Logitech са проектирани от нулата и са оборудвани с висококачествена оптика на видеокамерата, имат кристално ясно аудио на говорителите и интелигентни чуствителни микрофони. Независимо дали е уеб камера или видеоконферентна система за 46 участника продуктите на Logitech са:

  • лесни за инсталация: Plug and Play, без драйвери и допълнителен софтуер
  • лесни за поддръжка: 2 години безплатна гаранция, професионална поддръжка 24/7 онлайн и безплатен софтуер за управление- Logitech Sync
  • лесни за използване: съвместими с всички други платформи и приложения за видеоконферентна връзка, запис и излъчване, които поддържат USB камери

Съвместимостта е в ДНК-то на Logitech. Сложните и трудни за инсталация видеоконферентни системи са вече в миналото. Да бъдеш онлайн вече е лесно.

Колко лесно е учениците, служителите и потребителите да участват пълноценно онлайн?

- Работата от вкъщи не означава, че служители, ученици и потребители трябва да жертват така важната човешка комуникация или да се откажат от полезните взаимодействия "лице в лице".

Учениците, които използват уеб камера с хубав микрофон и слушалки, са пълноценни участници в клас. С видеоконферентната система на Logitech в учебната стая, комбинирана със софтуера Microsoft Teams Rooms, учителят се вижда и чува от всички онлайн ученици. Уникалната функция на Microsoft Teams Rooms за показване на написаното на бялата дъска, докато учителят пише върху нея, пренася учениците в класната стая. Благодарение на иновациите, които предлагат видеоконферентните решение на Logitech, интересът на учениците е привлечен и учебният процес протича гладко.

Служителите във всички компании, които работят от вкъщи, в зависимост от характера на своята дейност ползват различни видеоконферентни продукти. Те са обединени от една общовалидна цел - двете страни в конферентния разговор да се чуват, разбират и виждат без никакви прекъсвания. Качествените уеб камери и слушалки на Logitech за потребителите, работещи извън офиса или у дома, помагат лесно и фокусирано да общуват със своите колеги, партньори и клиенти, независимо от различните условия. Видеоконферентните решения с премиум видео и аудио за малки стаи или големи зали, които се ползват от служителите, работещи от офиса, помагат за комуникацията с колегите им. Също така и за връзка с партньори и клиенти - поради невъзможността от провеждането на срещи на живо и възпрепястване на бизнес пътуванията.

Освен в сферата на образованието и бизнеса в кои други сфери намират приложение видеоконферентните решения? Какво предлага там Logitech и какви тенденции наблюдавате?

- Заедно със свои партньори Logitech участва в създаването на решения в сферата на здравеопазването. Благодарение на тях медицинските лица могат да установят лесна връзка с техните пациенти, да поставят диагноза и да наложат лечение, когато контактът на живо е възпрепятстван. Бързата и лесна комуникация между лекари и медицински заведения допринася за по-лесна обмяна на знания и дискусии в реално време. Широкоъгълна камера на Logitech и тъч дисплей за управление на системата дават възможност пациентите лесно да се свързват с близките хора онлайн при обстоятелства, когато срещите наживо са ограничени. През миналата година всички живи събития, форуми и конференции бяха отложени. Във времето на уебинарите Logitech видеоконферентните решения предоставят различни възможности в зависимост от броя участниците и размера на залата, от която се случва онлайн събитието.

Всички нетърговски структури, организации и потребители, които имат нужда да общуват онлайн, ползват видеоконферентните продукти на Logitech.

Каква е вашата прогноза за развитието на пазара на видеоконферентни решения, когато обстановката окончателно стане по-нормална? Доколко тези тенденции и продукти ще останат за постоянно?

- Работните процеси и начини на комуникация се промениха драстично през изминалата година. Да бъдеш онлайн се превърна в новото "нормално". Завръщането в офисите и класните стаи ще се случи, но ще бъде в много по-различен модел и начин на работа. Хибридният модел на присъствие и работа все повече се налага в реалния бизнес и образование. Никога не е имало по-голяма нужда от видеоконферентни решения в различните работни места. За специалистите "Човешки ресурси" това означава създаване на нови политики за отдалечена работа, провеждане на видеоинтервюта, виртуално въвеждане и обучение на нови служители. За отделите " Продажби" то означава по-малко посещения наживо при клиенти и повече видеоразговори и виртуални демонстрации. За отделите "Маркетинг" това означава ускорено преминаване към дигитален маркетинг и повече маркетингови и онлайн семинари за изграждане на потенциални клиенти и ангажираност. Списъкът е безкраен. Всеки аспект на бизнеса, образованието и здравеопазването ще се промени, адаптирайки се в новата ера на дигитализацията. Ограниченията за пътуване и ограниченото присъствие в офиса ще бъдат новата реалност още дълго време. И когато бизнес пътуванията станат възможни навсякъде, нещата ще изглеждат съвсем различно - вероятно тези процеси ще бъдат по-времеемки и тромави, защото доста от авиокомпаниите вече въведоха безброй нови мерки за безопасност. Повече от всякога бизнес потребителите ще предпочетат ефективността и ефикасността на видеосрещите вместо пътуването.

Инвестирайки във видеоконферентни решения на Logitech бизнесът получава:

  • Лесни за употреба продукти и решения.
  • Икономическа ефективност и оптимизиране на разходите, благодарение на внедряването на видеоконферентни продукти. Спестяват се разходи от пътувания, наеми за офиси и поддръжка.
  • Гъвкавост и мащаб, за да се развиете според вашите бизнес нужди. Богато портфолио от решения, подходящи за малка стаи до големи зали.
  • Възвръщаемост на инвестицията. Logitech видеконферентните решения работят с всички конферентни платформи, за разлика от други брандове.
  • Еднакво потребителско изживяване във всички конферентни стаи и зали, оборудвани с Logitech продукти.

Видеоконферентните решения на Logitech не са заместител или промяна на човешкото общуване. Те са надежният технологичен инструмент и помощник в трудните и предизвикателните времена.

Бъдещето се случва днес.

Визитка

Борислав Манов започва работа в "АСБИС България" през 2016 г. като продуктов мениджър, отговарящ за Microsoft cloud продуктите. През годините той управлява решения и продукти на различни доставчици, свързани с дигиталната трансформация. От края на 2019 г. заема длъжността мениджър "Бизнес развитие" за видеоконферентните решения на Logitech за България.

Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.

Още от Капитал

Дигитални модели

Дигитални модели