CloudCart получи финансиране от инвестиционното дружество на RBI - Elevator Ventures

Целта е дигитализация на бизнеса в Централна и Източна Европа

CloudCart получи финансиране от инвестиционното дружество на RBI - Elevator Ventures
CloudCart получи финансиране от инвестиционното дружество на RBI - Elevator Ventures
Единната платформа за електронна търговия за малък и среден бизнес CloudCart със седалище в България успешно получи допълнително финансиране от нов инвеститор - Elevator Ventures - дружеството за корпоративен рисков капитал на Raiffeisen Bank International (RBI). Elevator Ventures се присъединява към NV3 - настоящият инвеститор на компанията, който също допринесе финансово в този кръг. Приходите от новото финансиране ще бъдат използвани в посока растежа на CloudCart, включващ технологично развитие и разширяване в нови географски райони в Централна и Източна Европа.

Платформата предлага лесен за използване софтуер, с който създаването на електронни магазини се автоматизира, както и пълна екосистема от поддържащи услуги и инструменти, локализирани индивидуално за всеки пазар, за да покрият всички ежедневни оперативни нужди на малкия и средния бизнес. CloudCart дава стойност на онлайн търговците, като им помага да се съсредоточат върху това, което правят най-добре - да създават и продават своите продукти и услуги, докато компанията им предоставя инфраструктурата и услуги с добавена стойност, за да им помогне да разширят бизнеса си. Стартирайки дейността си на българския пазар, компанията постигна 3.5 милиона поръчки в електронните магазини, използващи платформата, над 34.5 милиона уникални клиенти и общо 140 милиона евро оборот, реализиран от търговците й.

Визията на CloudCart е да промени начина, по който електронната търговия се осъществява ежедневно. Следователно фокусът е върху създаването на надеждна инфраструктура за електронна търговия в бъдеще, което включва изграждане на защитен мащабируем софтуер, който въпреки това е достатъчно гъвкав, за да поддържа специфичните нужди на клиентите. CloudCart позволява това, като комбинира най-доброто от два модела - отворен код и SaaS, създавайки Open SaaS от следващо ниво.

Вместо да се ограничава до готови софтуерни решения, компанията създаде по-отворена система, която позволява на различни доставчици на услуги от трети страни като уеб студиа, агенции, дизайнери и програмисти да надграждат върху основната платформа за електронна търговия. Софтуерната компания следва тенденцията за по-голяма персонализация на услугите, която според нея ще стане още по-силно изразена в бъдеще. В тази връзка CloudCart прави възможно персонализирането на целия електронен магазин според потребителското поведение на купувачите.

"Това, което отличи CloudCart за нас, беше разбирането за уникалните нужди и болките на търговците от малкия и средния бизнес, което запали страстта ни да се справим с проблемите им. Ние сме развълнувани от продължаващия растеж на електронната търговия в региона на Централна и Източна Европа и вярваме, че Николай Илиев (главният изпълнителен директор на CloudCart) и неговият екип са в идеалната позиция да го уловят", споделя Максимилиан Шаусбергер, управляващ директор на Elevator Venture.

"Изключително сме горди, че именно Elevator Ventures - дружеството за корпоративен рисков капитал на Raiffeisen Bank International (RBI), подкрепя CloudCart. Вярвам, че заедно можем да изведем европейската електронна търговия на следващото еволюционно ниво. Технологичните интеграции и партньорствата на CloudCart в комбинация със стратегически пазарни играчи като Elevator Ventures ни предоставят реалната възможност да постигнем точно това. Винаги сме били технологично и експертно подготвени да помогнем на бизнеса за нуждите му в електронната търговия, но с промените, настъпващи всеки ден в този сектор, това създава много повече възможности за трансграничен растеж за всички нас", споделя съоснователят и изпълнителен директор на CloudCart Николай Илиев.

За Elevator Ventures

Elevator Ventures е дружеството за корпоративен рисков капитал на Raiffeisen Bank International (RBI) със седалище във Виена. Основният му фокус е върху инвестициите на ранен етап и растеж във финтех и сходни технологии в Централна и Източна Европа. В ролята на водещ партньор за растеж на финтех технологиите в Централна и Източна Европа Elevator Ventures използва опита, мрежата си от контакти и корпоративната сила на RBI Group, за да помогне за разширяването на мащабите в този динамичен регион и извън него.

www.elevator-ventures.com

За CloudCart

CloudCart е бърз и интуитивен софтуер за онлайн магазини, който предлага цялостно решение за електронна търговия и постига най-доброто обслужване в сектора чрез създаване на трайни взаимоотношения между SME търговците и техните клиенти. Платформата предлага пълно локализиране за различните европейски пазари, на които оперира, както и цялостна екосистема от местни експерти, които предоставят услуги от най-високо ниво в редица сегменти, свързани с развитието и управлението на онлайн бизнес.

www.cloudcart.com