Александра Мечкова и IT казармата на "Телерик Академия"

Нашите програми се завършват от около 500 души на година и покриваме 15 до 20% от нуждата за кадри на индустрията, казва изпълнителният директор на "Телерик Академия" пред "Капитал"

Александра Мечкова, изпълнителен директор на "Телерик Академия", Telerik Academy
Александра Мечкова, изпълнителен директор на "Телерик Академия", Telerik Academy
Александра Мечкова, изпълнителен директор на "Телерик Академия", Telerik Academy    ©  Цветелина Белутова
Александра Мечкова, изпълнителен директор на "Телерик Академия", Telerik Academy    ©  Цветелина Белутова
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Визитка

Александра Мечкова е изпълнителен директор на "Телерик Академия" от 2018 г. Преди това е била маркетинг директор в академията и Campus X. Част е от маркетинг екип на софтуерната "Телерик" между 2012 и 2017 г., като остава в компанията и след придобиването от страна на американската Progress. Преди това е работила в няколко комуникационни агенции. Завършила е бакалавърска степен по интегрирани социални науки в университета Jacobs в Бремен, както и магистърска степен по комуникационен мениджмънт в Emerson College в САЩ.

Компанията

"Телерик Академия" е частна академия, първоначално част от софтуерната "Телерик", а след придобиването от Progress отделена като независима компания. "Телерик Академия" предлага три вида програми - за ученици в различни възрастови групи; интензивни курсове за начинаещи програмисти и курсове за надграждане на дигитални умения. Цените на курсовете варират между 2500 и 5500 лв. за различните програми, като академията получава пари и от компаниите в партньорската си мрежа, които наемат завършилите я специалисти. За 2022 г. приходите на "Телерик Академия" са 3.02 млн. лв., ръст от 22% на годишна база. През последните шест години през нея са преминали 2100 души, завършили курсове по програмиране и допълнителни дигитални умения.

Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

Все още няма коментари
Нов коментар